В АП підтвердили, що Трамп запросив Зеленського до Вашингтона

В АП підтвердили, що Трамп запросив Зеленського до Вашингтона

Фото: Associated Press

Український президент висловив вдячність Трампу за запрошення.

В Адміністрації президента підтвердили, що президент США Дональд Трамп запросив президента України Володимира Зеленського здійснити офіційний візит до Вашингтона. 

Про це йдеться в повідомленні АП у Facebook.

"Президент України Володимир Зеленський вдячний Президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за запрошення здійснити офіційний візит до Вашингтона", - йдеться у ньому.

Також повідомляється, що Зеленський підкреслив, що проект закону "Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності", який був презентований у Палаті представників Конгресу США, є важливим сигналом про міцне стратегічне партнерство двох країн.

Президент України Володимир Зеленський вдячний Президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за запрошення...

Опубліковано Адміністрація Президента України Субота, 1 червня 2019 р.

Раніше у матеріалі видання "Дзеркало тижня" "Квартал "чорних лебедів" повідомлялося, що ніби-то Трамп запросив Зеленського здійснити візит до США. Там зазначалося зокрема, що Зеленський отримав запрошення 30 травня. "В результаті зусиль Волкера, Перрі, Чалого і Тейлора вікно можливостей для зустрічі Володимира Зеленського з Дональдом Трампом не закрилося: Володимир Зеленський вчора (стаття DT датована 31 травня – ред.) отримав запрошення від Дональда Трампа відвідати Вашингтон з офіційним візитом" - йдеться у статті. Також в матеріалі йшлося, що зустріч відбудеться, ймовірно, в серпні-вересні, вже після зустрічі Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним. Під час неї обидві сторони обговорять військовий конфлікт в Донбасі і можливість його врегулювання.

Водночас в АП не уточнили деталі можливої зустрічі Трампа і Зеленського, зокрема, коли вона може відбутися.

Як повідомлялося, у Палаті представників Конгресу США з'явився законопроект, який передбачає надання Україні статусу головного союзника поза НАТО.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація