В Кремлі розповіли про розмови на "підвищених тонах" під час "нормандської зустрічі"

В Кремлі розповіли про розмови на "підвищених тонах" під час "нормандської зустрічі"

Фото: Associated Press

Москва підтвердила, що "спроби були".

Речник президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що 9 грудня в Парижі під час "нормандського саміту" були спроби вести діалог на "підвищених тонах".

Про це він розповів пропагандистському виданню "РИА-Новости".

"Спроби були. Розмова була робочою", - заявив Пєсков.

Зокрема, раніше заступник глави російського МЗС Андрій Руденко повідомив, що дискусія під час саміту в Парижі була гострою і жорсткою.

"Як мені говорили учасники дискусії, дійсно розмова була на високих тонах", - зазначив він.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбулася зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочалася зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а після 16-ї - з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

О 16:00 була запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів, однак зустріч "четвірки" розпочалася на дві з половиною години пізніше. Також відбулися перші перемовини віч-на-віч Зеленського та Путіна.

Зустрічі тривали майже до опівночі за Києвом, після чого лідери "нормандської четвірки" дали разом пресконференцію та оприлюднили спільну заяву

Володимир Зеленський під час спілкування з пресою назвав головною перемогою саміту в Парижі обмін полоненими до кінця року у форматі всіх на всіх, але визнав, що цього "замало". Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Повну хронологію перемовин "нормандської четвірки" читайте за цим посиланням

Зеленський у "Право на владу" розповість про результати "нормандського саміту"

Зеленський у "Право на владу" розповість про результати "нормандського саміту"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація