В МЗС Польщі прокоментували затримання Мазура

В МЗС Польщі прокоментували затримання Мазура

Фото: Associated Press

Чапутович запевнив, що рішення у справі будуть ухвалені відповідно до міжнародного права.

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що польські органи влади ухвалять рішення щодо затриманого ветерана АТО Ігоря Мазура відповідно до міжнародного права.

Про це 10 листопада повідомляє TVN 24.

Чапутович пояснив, що рішення про затримання "було ухвалене прикордонною службою, яка не знає, яку функцію виконує людина, що перебуває у списку Інтерполу".

"І Україна, і Росія є сторонами угоди Інтерполу, і обов'язок прикордонної служби — затримати таку особу, - сказав він. - Іноді сторони угоди Інтерполу зловживають можливістю включення (осіб) до списку. Ці питання будуть проаналізовані та вивчені. Відповідні рішення відповідних польських органів влади будуть ухвалені відповідно до міжнародного права".

 Чапутович заявив, що польські консульські органи з’ясовують з українською стороною причини внесення Мазура в розшук.

Нагадаємо, на прикордонному пункті Дорогуск за запитом Російської Федерації затримали Ігоря Мазура, співробітника секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини, заступника голови УНА-УНСО та ветерана АТО. 

Причина - участь у складі збройного формування у бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. "Внаслідок цього загинули і були важко травмовані декілька російських військовослужбовців. У зв’язку з наведеним фактом МВС України негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу про чергову спробу Російської Федерації неправомірно використати канали та інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України", - зазначив міністр Арсен Аваков. 

Затримання поляками Мазура викликало хвилю негативної реакції у соцмережах.

Польські прикордонники привезли Ігоря Мазура до відділу окружної прокуратури Хелма

Польські прикордонники привезли Ігоря Мазура до відділу окружної прокуратури Хелма

Повʼязані теми:

Наступна публікація