В МЗС прокоментували ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію України-ЄС

В МЗС прокоментували ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію України-ЄС

Фото: УНІАН

Угода є ключовим дороговказом у впровадженні в Україні системних політичних та соціально-економічних реформ.

Схвалення Сенатом Нідерландів законопроекту про вступ в силу Угоди про асоціацію з Україною довело, що Нідерланди є другом і партнером Києва на шляху до євроінтеграції.

Про це повідомляється в коментарі МЗС України.

"Переконлива більшість, яка підтримала цей законопроект, вкотре довела – Нідерланди є нашим другом і партнером на шляху до політичної асоціації та економічної інтеграції з Європейським Союзом. Ми вдячні нашим колегам – з Нідерландів та інших країн і інституцій ЄС, які протягом цих півтора років формували міцний фундамент для підтримки Угоди в нідерландському суспільстві та офіційних колах", - наголосили в МЗС.

Українські дипломати висловили сподівання на швидке завершення усіх необхідних внутрішніх процедур в Нідерландах та швидку ратифікацію Угоди Європейським співтовариством з атомної енергії та Радою ЄС.

"Пам'ятаючи ціну, яку заплатили українці за Угоду про асоціацію, забезпечення її повноцінного вступу в силу є нашим спільним моральним обов'язком. Адже ця Угода є ключовим дороговказом у впровадженні в Україні системних політичних та соціально-економічних реформ на основі найкращих європейських стандартів, спрямованих на підвищення рівня життя українців", - резюмують в українському відомстві.

Нагадаємо, що президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що місце та майбутнє України – в Європі.

Відповідну заяву розповсюдили у Брюсселі після позитивного голосування Сенату Нідерландів за Угоду про асоціацію.

Порошенко привітав рішення Нідерландів про ратифікацію асоціації України та ЄС

Порошенко привітав рішення Нідерландів про ратифікацію асоціації України та ЄС

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація