В НАБУ попередили: швидкого результату в справах Кононенка й Мартиненка не буде

В НАБУ попередили: швидкого результату в справах Кононенка й Мартиненка не буде

Назар Холодницький / Фото: УНІАН

Слідство триває, але підозр нікому не оголошено.

У справах проти політиків Ігоря Кононенка, Сергія Пашинського та Миколи Мартиненка швидкого результату чекати не варто. На цьому наголосив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю Deutsche Welle.

"На даний час слідство у всіх цих провадженнях триває, поки що підозр нікому не оголошено. Триває стадія збору доказової бази, оскільки статус народного депутата передбачає надання дозволу Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальності", - розповів Холодницький.

Він пояснив, що  процес ускладнений, тому "швидкого результату чекати не варто, оскільки це неможливо".

"Такі справи, де є системна корупція, де задіяні офшори, тіньові схеми, потребують часу і значних зусиль і, зокрема, допомоги міжнародних партнерів" - зазначив Холодницький.

Він закликав, "тверезо ставитись до заяв політиків, громадських діячів, які різними заявами намагаються зробити політичний піар й отримати політичні дивіденди".

"Такі провадження важко розслідувати й важко доводити. Але це не означає, що ці провадження є поза зоною нашої діяльності. На все треба час, щоб виявити, задокументувати всі ці факти і довести їх до суду," - сказав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, що 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра.

Повʼязані теми:

Наступна публікація