В ОБСЄ прокоментували обмін утримуваними особами

В ОБСЄ прокоментували обмін утримуваними особами

Керівник ОБСЄ Мирослав Лайчак / Фото: Associated Press

Лайчак висловив сподівання на подальші "позитивні кроки" щодо ситуації на Донбасі.

ОБСЄ привітала обмін утримуваними особами між Україною й терористичними угрупованнями "ДНР" і "ЛНР".

Про це заявив очільник ОБСЄ і міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, пише "Радіо Свобода".

"Звільнення великої групи затриманих у святковий час є особливо важливим. Родини матимуть змогу возз'єднатися і провести разом час у період свят", - наголосив він.

Лайчак також нагадав сторонам про їхнє зобов’язання дотримуватися повного і всеосяжного перемир’я та висловив сподівання на подальші "позитивні кроки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Я все ще сподіваюся, що ми побачимо більше цих таких необхідних позитивних кроків до мирного вирішення конфлікту в 2020 році. ОБСЄ готова надати підтримку в рамках свого мандату через Тристоронню контактну групу і Спеціальну моніторингову місію в Україні", - зазначив чинний голова ОБСЄ.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі розпочався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію повернулися полонені, яких утримували бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддали організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Детальніше за обміном полоненими стежте в текстовій онлайн-трансляції ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація