В Одесі почали оголошувати вирок меру Труханову у справі "Краяна"

В Одесі почали оголошувати вирок меру Труханову у справі "Краяна"

В Одесі почали оголошувати вирок меру Труханову у справі "Краяна"

Під час засідання повідомили про мінування будівлі суду.

Вирок міському голові Одеси Геннадію Труханову почали оголошувати  в Малиновському районному суді міста, йдеться у ТСН.16:45.

Це один з двох судів, про замінування якого вранці повідомили аноніми. Також погрожували вибухівкою у райадміністрації та бізнес-центрі. Жодного підозрілого предмета  вибухотехніки ніде не знайшли. На час обстеження суд перервав роботу.

Згодом засідання продовжили. Окрім Труханова, на лаві підсудних його заступник Павло Вугельман. Обох звинувачують у  фінансових махінаціях. Слідчі стверджують, що три роки роки тому чиновники за кошти міського бюджету придбали будівлю колишнього заводу за вдвічі завищеною ціною у 185 мільйонів гривень. Обвинувачувані винними себе не вважають. Прокуратура вимагає 12 років ув'язнення міському голові, а спільникам від 7 до 11 років. Вирок оголошуватимуть 25 годин. Це триватиме щонайменше три дні. 

Нагадаємо, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка своєю чергою на початку 2016-го заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн. Тобто вартість під час перепродажу зросла в 16 разів.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Проте детективи НАБУ і прокурори САП запобігли цій спробі й домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі. Водночас 1 лютого слідчий суддя Солом’янського райсуду Києва скасував арешт частини коштів приватної компанії у розмірі 92,34 млн грн.

14 лютого 2018 року в аеропорту "Бориспіль" детективи НАБУ та прокурори САП затримали Одеського міського голову Геннадія Труханова та його заступника, яких підозрювали у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем").

13 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру вісьмом ймовірним учасникам злочину, при цьому чотирьом у порядку ст.278, ст.135 КПК України, оскільки на той момент їхнє місцеперебування було невідоме. 15 лютого суд у Києві відпустив на поруки депутата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Голубова, підозрюваного в корупції мера Одеси. Прокуратура вимагала для Труханова арешту з альтернативою виходу під заставу у розмірі 50 мільйонів гривень, однак судді ухвалили інше рішення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація