В Одесі штурмують міліцію: дружина Маркова заблокувала виїзд МВС своїм "Порше"

Під час штурму постраждала жінка і два працівника ЗМІ.

В Одесі продовжують блокувати міліцію, де тримають екс-депутата Ігоря Маркова. Зокрема його дружина Інна перегородила один із виїздів з будівлі Головного управління МВС своїм позашляховиком "Порше".

На вулицю Єврейську, де розташований одеський главк, стягуються прихильники політика. За різними оцінками, їх чисельність коливається від 150 до 300 осіб.

Соратники політика двічі намагалися штурмувати будівлю МВС з вимогою побачити свого лідера, але співробітники міліції витримали штурми. Також до будівлі міліції прибули кілька загонів спецпідрозділу "Беркут".

Під час штурмів постраждали як мінімум два співробітники засобів масової інформації. Оператор телеканалу АТВ Дмитро Бондаренко травмував голову під час падіння, а після цього його разом зі знімальною групою співробітники МВС і зовсім "захопили в полон", повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат міськради від "Родина" Олександр Васильєв.

Також постраждав оператор телеканалу "Інтер". Як повідомили його колеги, Ігор Мехоношин "під натиском натовпу оступився і вивихнув собі шию з защемленням нерва". У травматології потерпілому поставили комір.

Крім того, за повідомленнями місцевих ЗМІ, під час тисняви при вході в облУВС одній жінці з числа протестуючих стало погано. Її забрала машина швидкої допомоги.

Зазначимо, що колишнього народного депутата Ігоря Маркова затримали у вівторок, 22 жовтня, в Одесі під час допиту. Як повідомляють ЗМІ, екс-нардепа затримали за участь в бійці шестирічної давності біля стін облдержадміністрації.

У 2007 році Марков і його прихильники силовим шляхом розігнали мітинг одеських націоналістів. Кілька пікетників були сильно побиті та отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Нагадаємо, що 12 вересня Вищий адміністративний суд України позбавив Маркова депутатського мандата. Після цього він покинув ряди Партії регіонів. Разом з тим у Центральній виборчій комісії кажуть, що в них немає повноважень, щоб позбавити Маркова повноважень. У ЦВК кажуть, що призначати перевибори та скасовувати повноваження мають у ВР. Але там перекидають обов'язки назад до ЦВК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація