В одній камері з міністром: адвокат розповів про умови утримання полоненого 20-річного українського моряка

В одній камері з міністром: адвокат розповів про умови утримання полоненого 20-річного українського моряка

Фото: Reuters

Настрій у нього нормальний, депресії немає.

20-річний український моряк В'ячеслав Зінченко, захоплений у полон росіянами поблизу Керченської протоки, сидить в СІЗО "Лефортово" у двомісній камері з колишнім міністром однієї з кавказький республік.

Про це розповів адвокат Микола Полозов, який координує роботу захисників полонених українських моряків.

"Настрій у нього нормальний, депресії немає. Щодо умов утримання розповів, що сидить у двомісній камері з якимось колишнім міністром однієї кавказької республіки. Той "постійно молиться" (по всій видимості, виконує п'ятиразовий намаз). Особливо нічого не питає і про себе не говорить, зате охоче ділиться своїми продуктами", - написав Полозов у Facebook.

В ході сьогоднішнього дня адвокат нашої команди Еміне Авамілєва відвідала військовополоненого українського моряка В'ячеслава...

Опубліковано Микола Полозов Четвер, 13 грудня 2018 р.

В камері Зінченка є холодильник і телевізор з трьома російськими каналами. За словами адвоката, моряк дуже здивувався, коли побачив, що про нього і його товаришів розповідає російська пропаганда.

Зінченко доставили посилку від волонтерів, а ось його листи рідним не пропустила цензура. Зате прийшло кілька листів з Москви і Пітера зі словами підтримки.

Полозов зазначив, що Зінченко, як і всі інші моряки, заявив, що є військовополоненим і не буде давати інших свідчень.

"Він знає, що Україна бореться за звільнення його самого та інших військовополонених моряків", - написав адвокат.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому, за даними української влади, поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

Згодом так звані суди в анексованому Криму заарештували їх на два місяці. Після цього моряків доправили до СІЗО у Москві. Всіх їх звинувачують у начебто незаконному перетині російського кордону. Всім морякам винайняли адвокатів.

День народження в СІЗО: військовополонений моряк Михайло Власюк отримує привітання у соцмережах

День народження в СІЗО: військовополонений моряк Михайло Власюк отримує привітання у соцмережах

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація