В Офісі президента пояснили, чому звільнили Безсмертного з ТКГ у Мінську - theБабель

В Офісі президента пояснили, чому звільнили Безсмертного з ТКГ у Мінську - theБабель

Фото: УНІАН

Сам Безсмертний поки не коментував своє звільнення.

Романа Безсмертного було звільнено від виконання обов'язків представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи через "формування найбільш ефективної команди".

Про це виданню theБабель розповіли в Офісі президента України.

"Мінський переговорний процес на сьогодні залишається єдиним майданчиком, де Україна має можливість вести перемовини з важливих питань, що стосуються Донбасу, зокрема щодо припиненню вогню, повернення в’язнів, обміну утримуваними особами. Президент делегував організацію відстоювати позиції України у складному переговорному процесі другому президенту України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України у Тристоронній контактній групі в Мінську", - йдеться у коментарі ОП.

Нагадаємо, Безсмертний був залучений Зеленським до переговорів у Мінську 9 липня цього року. Про своє призначення, як і про звільнення він дізнався зі ЗМІ.

Нещодавно він різко відреагував на вбивство чотирьох українських військових під Павлополем. На його думку, Україна мала призупинити свою участь у перемовинах до зібрання лідерів країн "нормандського формату", до якого входять також Франція, Німеччина та РФ. "З моєї точки зору, після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна призупиняє роботу в Мінському процесі до моменту, поки не буде зібрано "нормандський формат", — сказав він.

Водночас він зазначив, що ймовірність зустрічі в "нормандському форматі" лідерів країн-учасниць малоймовірна "до осінніх виборів у Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація