Офіс президента судитиметься із журналістами через розслідування про Зеленського в Омані

Офіс президента судитиметься із журналістами через розслідування про Зеленського в Омані

Фото: Офіс президента України

На Банковій запевняють, що жодних зустрічей із секретарем Радбезу РФ гарант не мав.

Офіс президента України позиватиметься до суду через оприлюднене "Схемами" розслідування щодо візиту президента України Володимира Зеленського до Оману.

На Банковій наголошують, що поширені журналістами дані про ймовірну зустріч Зеленського та секретаря РНБО Росії Миколи Патрушева в Омані не відповідають дійсності: "Президент України ніколи в житті не зустрічався (особисто чи в рамках міжнародних заходів), не розмовляв і не спілкувався в інший спосіб з Миколою Патрушевим".

Висновки журналістів, засновані на даних джерел, на Банковій назвали "маніпуляцією громадською думкою".  Також в Офісі наголосили, що чекають на спростування інформації і позиватимуться до суду.

"Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень. Також вважаємо своїм обов’язком звернути увагу суспільного мовника телеканалу "UA: Перший" на розповсюдження в його ефірі інформації, що не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю", - йдеться у повідомленні Офісу президента.

Нагадаємо, 5 січня Зеленського помітили в одному з готелів Оману, куди він вирушив після новорічного відпочинку в Карпатах. В Офісі президента повідомили, що у Зеленського запланована низка зустрічей на високому рівні. Зокрема, того ж дня в ОП повідомили про зустріч українського президента із міністром закордонних справ Султанату Оман Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою.   

Повернувся з Оману до Києва Зеленський, за даними журналістів, наступного дня після збиття пасажирського літака МАУ в Ірані. У розслідуванні від 13 лютого журналісти "Схем" повідомили, що летів Зеленський літаком, яким до Маската прибув секретар РНБО РФ Микола Патрушев. Речниця президента Юлія Мендель інформацію про їхню можливу зустріч спростувала. 

Єрмак відреагував на розслідування щодо поїздки Зеленського до Оману

Єрмак відреагував на розслідування щодо поїздки Зеленського до Оману

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація