В окупованому Алчевську голодні лікарі підняли бунт проти влади бойовиків

В окупованому Алчевську голодні лікарі підняли бунт проти влади бойовиків

Мозговий звинуватив "хунту" у проблемах жителів окупованого міста.

Пікетувальники говорили, що якби знали, як підуть справи, не голосували б на референдумі.

У четвер, 25 грудня, в окупованому бандою Олексія Мозгового Алчевську відбувся масштабний страйк медиків.

Вони скаржилися на те, що вже більше півроку не отримують зарплату, а через масштабний відтік кадрів у лікарнях нема кому працювати, повідомляє Informator.

"Біля входу у виконком зібралося близько 50-60 медпрацівників з різних лікувальних установ Алчевська. До них вийшла представник виконкому, не представившись, запропонувала створити ініціативну групу. Кілька лікарів з ініціативної групи ввійшли в кабінет до заступника мера", - розповідає учасниця мітингу.

Однак чиновник грубо накричала на медиків і сказала, що грошей немає. Після такої відповіді в будівлю виконкому увійшли всі, хто був на вулиці.

"Заступник мера" спробувала заспокоїти присутніх, перекладаючи провину на український уряд. Мітингувальники відповіли, що багато раз вже це чули і запропонували повернути владу Україні, якщо "ЛНР" не може впоратися.

"Ми ж вам повірили. Якби знали, що таке буде творитися, не ходили б на референдум", - сказала одна з мітингувальників.

У розпал розмови до конференц-зали зайшов ватажок місцевих бойовиків Олексій Мозговий. Він також звинуватив у всьому "хунту і блокаду" і пообіцяв, що гроші будуть протягом двох днів.

"Після мітингу головлікар Любов Віннікова зібрала завідувачів відділень, кричала, ображала і звинувачувала їх у тому, що допустили людей до мітингу. Після чого авторитетно заявила, що тепер грошей точно не дадуть", - розповідає учасниця мітингу.

Нагадаємо, у Горлівці люди штурмували райадміністрацію через обіцяні бойовиками гроші.

Повʼязані теми:

Наступна публікація