В ПАРЄ хочуть провести дебати щодо зняття санкцій з Росії

В ПАРЄ хочуть провести дебати щодо зняття санкцій з Росії

Фото: Getty Images

Ініціатором дебатів виступили депутати з Італії та Нідерландів.

У Парламентській асамблеї Ради Європи можуть підняти питання щодо зняття санкцій з Росії і відновлення участі російської делегації в роботі асамблеї.

Про це повідомляють Європейська правда та Укрінформ.

Логвинський: Українська делегація у ПАРЄ довела, що Росія – токсична

Логвинський: Українська делегація у ПАРЄ довела, що Росія – токсична

24 листопада у Копенгагені відбудеться засідання Постійного комітету ПАРЄ і у його порядку денному присутній пункт про дебати щодо резолюції 2186. Ця резолюція присвячена питанню відновлення права російської делегації у рамках ПАРЄ, хоча прямої згадки про Росію там нема.

За інформацією ЄП, дебати ініціювали депутати Мікеле Ніколетті з Італії та Тіні Кокс з Нідерландів.

На противагу їх запиту, на постійний комітет подано також запит про альтернативну дискусію під назвою "Злам демократії, як відповідати?".

Проведення дебатів не означатиме зняття санкцій з Росії у ПАРЄ. Але вони можуть сприяти створенню передумов до просування цього питання та його переміщення у більш практичну площину, повідомляє Укрінформ із посиланням на джерело у ПАРЄ.

Нагадаємо, ще у квітні 2014 року ПАРЄ наклала на Росію санкції, позбавивши РФ права голосу. Через це російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. 2016 та 2017 року вони не надіслали у Страсбург списку своєї делегації, таким чином формально уникнувши подовження санкцій. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація