В Раді закликали протидіяти відновленню Шокіна на посаді генпрокурора

В Раді закликали протидіяти відновленню Шокіна на посаді генпрокурора

Фото: УНІАН

Депутат Купрій вважає, що колишній посадовець хоче заблокувати роботу ГПУ.

У Верховній Раді закликали протидіяти Віктору Шокіну у суді. Йдеться про позов екс-генпрокурора, що розглядатиме Вищий адмінсуд. У ньому Віктор Шокін заявив: його нібито незаконно відправили у відставку, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Шокін скаржиться, що на нього тривалий час тиснули представники Адміністрації. Вони ж, за його словами, начебто і купували в нардепів голоси за відставку. До того ж, екс-генпрокурор стверджує, що парламент порушив процедуру, роблячи його пенсіонером.

У Верховній Раді такі звинувачення називають нісенітницею і спробою заблокувати роботу ГПУ. Нардеп Віталій Купрій звернувся до спікера та парламентаріїв - не допустити повернення екс-генпрокурора в крісло.

"Він звинувачує нас у тому, що ми є злочинцями, хоча мені здається, черга там стояла, щоб його зняти. Ми з вами, як ті, хто голосував за його звільнення, маємо право на стадії апеляції вступити в цю справу. І якщо суд поновить його - робити серйозні заяви", - каже Купрій.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді. Такий позов він подав до Вищого адмінсуду.

Заначається, що позов зареєстрований 13 березня 2017 року, про це свідчить повідомлення на сайті суду. Справу має розглядати колегія суддів, головуючий суддя – Валентин Мороз.

Головний спеціаліст прес-служби суду Галина Гаєвська розповіла виданню, що розгляд призначено на 10 квітня 2017 року на 15:30. 

У ВР закликали протидіяти Віктору Шокіну у Вищому адмінсуді столиці

У ВР закликали протидіяти Віктору Шокіну у Вищому адмінсуді столиці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація