В РФ подовжили арешт фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір"

В РФ подовжили арешт фігуранту справи "Хізб ут-Тахрір"

Фото: Крим.Реалії

Мешканець Криму сприймає своє утримання в ізоляторі Ростова-на-Дону як "депортацію".

Суддя Ленінського райсуду Ростова-на-Дону подовжив на три місяці запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО фігуранту другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір", громадському журналісту з Криму Ремзі Бекірову.

Про це повідомляє Крим.Реалії із посиланням на активістів, присутніх на судовому засіданні. Бекіров залишиться в слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону до 15 серпня.

Як заявило звинувачення, у слідства є "достатні та обґрунтовані підозри" в тому, що перебуваючи на волі і побоюючись тяжкості покарання, Бекіров може сховатися від попереднього слідства і суду, загрожувати свідкам, знищити докази у справі. Також "маючи активну роль в організації Хізб ут-Тахрір, може продовжувати займатися протиправною діяльністю, що зазіхає на громадську безпеку".

Своєю чергою адвокат Бекірова Едем Семедляєв просив суд відмовити в клопотанні звинувачення, оскільки Бекіров – громадянин України і політв'язень. Також він клопотав про домашній арешт за місцем проживання свого підзахисного в кримському селищі Строганівка. Бекіров заявив, що сприймає своє утримання в ізоляторі Ростова-на-Дону як "депортацію".

З Криму до Ростова-на-Дону приїхали близько 20 осіб, щоб підтримати Бекірова і трьох інших фігурантів цієї справи: громадського захисника Різу Ізетова, волонтера і активіста Руслана Сулейманова, волонтера Шабана Умерова, щодо яких сьогодні будуть засідання в цьому суді. До зали допустили 12 слухачів.

Нагадаємо, російські силовики регулярно переслідують та проводять обшуки в будинках у кримських татар у Криму.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії та в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши організацію до списку об'єднань, названих "терористичними". 

В окупованому Криму розбили пам'ятник загиблим на війні кримським татарам

В окупованому Криму розбили пам'ятник загиблим на війні кримським татарам

Повʼязані теми:

Наступна публікація