В РФ українському політв'язню Павлу Грибу викликали швидку під час судових дебатів

В РФ українському політв'язню Павлу Грибу викликали швидку під час судових дебатів

Фото: Адвокат Павла Гриба

Він не може брати участь у дебатах через нудоту та болі.

У російському Ростові-на-Дону розпочалися дебати у справі українського політв'язня Павла Гриба. Наразі засіданні оголосили перерву – українцю викликали швидку.

Про це повідомляє Громадське.

Як розповів до цього Павло, почувається він кепсько. Каже, що належної медичної допомоги йому не надають.

"З часів минулого засідання коли я захворів ніхто нічого не зробив, мене відвозять сюди и кажуть, що я здоровий. Я прошу вас перенести засідання. Я не повинен тут сидіти і страждати з хворобами", — сказав Гриб.

У суді Павло розмовляє українською мовою. Він наполягає, що не здатний брати участь у дебатах та скаржиться на нудоту та болі.

"Сьогодні зранку вивели в окрему кімнату. Там нічого немає, закрили просто. Це робиться для того, щоб подивитись мої папери. Є для того спеціальні люди. Це мене навмисно вивели, подивились. Та у мене там нічого такого немає. Заяви, звернення, останнє слово", — додав він.

Гриб наголосив, що вважає свою справу винятково політичною. "Я думаю, що це політика. І думаю, що коли цю справу тільки починали, ніхто не думав, що так вийде", — сказав політв'язень.

Політв'язень Кремля Павло Гриб майже втратив зір

Політв'язень Кремля Павло Гриб майже втратив зір

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Хлопець поїхав до міста Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. Пізніше стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар. У нього почалися проблеми зі здоров’ям, однак українських лікарів до нього не допустили. Тривалий час було невідомо, у чому саме підозрюють Павла, але згодом повідомили, що Гриб з дівчиною нібито обговорювали підрив школи. Проти 19-річного Павла Гриба фабрикують справу за надуманим звинуваченням у підготовці теракту. 

23 липня 2018 року відбулося перше судове засідання у справі Гриба. Прокурору повернули обвинувальний акт на доопрацювання. 7 листопада суд подовжив на 6 місяців арешт Павла Гриба — до 24 квітня 2019 року. Стан здоров'я політв'язня у СІЗО постійно погіршується, тому захист хлопця просив суд змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній, арешт. Однак, на засіданні 22 грудня клопотання адвокатів не задовольнили. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація