В Україні найближчим часом запустять антикорупційну та податкову реформи

В Україні найближчим часом запустять антикорупційну та податкову реформи

Арсеній Яценюк запросив американських інвесторів до приватизації держпідприємств в Україні / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Яценюк запросив американських інвесторів до приватизації державних компаній України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк презентував урядовий план дій "Відновлення України" представникам ділових та інвестиційних кіл США у Нью-Йорку.

Основна реформа, за його словами, - антикорупційна. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень. Уряд планує створити Національне антикорупційне бюро і змінити систему моніторингу життя держслужбовців.

Щоби подолати корупцію в державних компаніях, Яценюк пропонує їх приватизувати. І до цього український прем'єр уже запросив американських інвесторів.

Урядовий план дій "Відновлення країни" презентував Яценюк представникам США

Урядовий план дій "Відновлення країни" презентував Яценюк представникам США

Іще одним кроком уряду має стати податкова реформа. Яценюк сподівається, що Верховна Рада ухвалить її вже наступного року.

Американські компанії вже пообіцяли надати нам експертну допомогу, а уряд США - 34 млн доларів на розвиток економіки.

У Нью-Йорку Арсеній Яценюк виступив і на загальних дебатах Генеральної асамблеї ООН. Прем'єр закликав міжнародних партнерів України не скасовувати санкцій, поки не повернемо Крим та Донбас.

"Ми просимо наших міжнародних партнерів не скасовувати санкції (проти Росії), поки Україна не набуде контроль на Сході країни і в Криму. Крим був, є і буде частиною України. Дозвольте мені закінчити зверненням до російського президента. Містере Путін, ви можете виграти війну проти військ, але ви ніколи не виграєте війну проти української нації. Об'єднаної Української Нації!", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, минулого тижня президент Петро Порошенко представив програму із 60 реформ в Україні на найближчі шість років – до 2020-го.

Повʼязані теми:

Наступна публікація