В Україні скасували обов'язкову ДПА

В Україні скасували обов'язкову ДПА

Фото: УНІАН

ЗНО не скасовується.

Верховна Рада України на засіданні 18 червня ухвалила законопроєкт №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року". Згідно з документом випускники шкіл звільнені від проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу.

"За" проголосували 356 депутатів.

Депутати доручили голові ВР невідкладно підписати цей закон і передати його на підпис президенту.

Перед початком розгляду питання голова Верховної Ради Дмитро Разумков запропонував розглянути цей законопроєкт, який був зареєстрований учора, саме на засіданні сьогодні, 18 червня, оскільки він має набрати чинності до 30 червня.

"Одержувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - йдеться в документі.

  • Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський пропонував цього навчального року скасувати обов'язкову ДПА, щоб його складали лише за власним бажанням. Глава держави вніс до Верховної Ради відповідний законопроєкт.
  • Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме від 25 червня по 17 липня, додаткова - від 24 липня до 10 серпня.

Що буде із ЗНО і ДПА – освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Що буде із ЗНО і ДПА – освітній омбудсмен Сергій Горбачов

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація