В Україні створять Фонд іноземних інвестицій: чим займатиметься новий орган

В Україні створять Фонд іноземних інвестицій: чим займатиметься новий орган

Фото: Національний банк України

Фонд вже в процесі створення і функціонуватиме через тиждень або два.

В Україні найближчими тижнями буде створено Фонд іноземних інвестицій.

Про це 17 березня під час форуму "Україна 30" заявила заступниця глави Офісу президента України Юлія Свириденко.

"У нас буде створений Фонд іноземних інвестицій. Ми проаналізували досвід іноземних країн і дійшли висновку, що такий Фонд дуже часто є стимулюючим фактором для іноземних інвесторів, які хочуть спільно інвестувати в державні або приватні проєкти в країні, які часто хочуть знайти партнера, щоб з ним ділити ризики", - сказала Свириденко.

Заступниця глави Офісу президента додала, що таким чином держава виступатиме в ролі партнера для іноземців та зможе консультувати їх в сфері законодавства, проєктів, програм, фіскальних чинників для того, щоб підвищити ефективність реалізації інвестиційного проєкту та його прибутковість.

"Ми, звичайно, зацікавлені в залученні іноземних інвестицій і тому пропонуємо такий Фонд як партнера для іноземців, які хочуть вкладати в економіку України, проте бачать перешкоди у вигляді високих ризиків", - додала вона.

Нагадаємо, 17 грудня минулого року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні внесений президентом Володимиром Зеленським законопроект про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями, так званий законопроєкт про "інвестиційних нянь". 10 лютого 2021 року Зеленський його підписав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація