В Україні з’явилася ще одна партія – її утворила депутатська група Ради

В Україні з’явилася ще одна партія – її утворила депутатська група Ради

Фото: УНІАН

Партія матиме таку ж назву "За майбутнє".

Депутатська група "За майбутнє" стала партією. Установчий з'їзд партійці вирішили поєднати із річницею президентства Зеленського.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На базі депутатської групи "За майбутнє" створено нову однойменну партію

На базі депутатської групи "За майбутнє" створено нову однойменну партію

Зустріч відбувалась із дотриманням усіх епідеміологічних заходів безпеки. Серед делегатів обрали голову і оголосили програмні засади. Серед присутніх – депутати-мажоритарники із парламентської депутатської групи "За майбутнє". Кажуть, що нарешті вирішили об’єднатись в партію.

У порядку денному зборів лише кілька пунктів: створення і затвердження статуту партії. Обрання членів політради та реєстрація об’єднання у Мін’юсті. Слово бере народний депутат Тарас Батенко. У Верховній Раді саме він є головою депутатської групи.

"Нам важливо, щоб політичний процес в Україні продовжувався, щоби прозоро і демократично. В Україні є затребуваність на нові політичні проєкти. І сьогодні ми визначаємо людей, які готові не ділити на правих і лівих, а визначати тих лідерів, які готові консолідовувати суспільство", - вважає він.

Він же пропонує кандидатуру на пост голови партії – нардепа Ігоря Палицю. Делегати одноголосно підтримують його. Серед першочергових завдань партії Ігор Палиця називає продовження реформи децентралізації із розширенням повноважень місцевої влади. Також політсила буде сприяти новим економічним реформам та домагатись повернення окупованих територій.

Партійці не вважають себе опозицією, і готові допомагати президенту Зеленському. Передовсім кадрами в Кабміні і на місцях. Наразі тут вважають колишнього і нинішнього прем’єрів слабкою ланкою в керівництві країною. Також на з’їзді було ухвалено рішення брати участь у місцевих виборах.

Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація