В Україні запускають переатестацію податківців – Гончарук

В Україні запускають переатестацію податківців – Гончарук

Фото: Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України

Також проведуть перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівництва податкової.

За два тижні має бути готовий план проведення переатестації податківців.

Таке доручення від прем'єр-міністра Олексія Гончарука отримав керівник Державної податкової служби Сергій Верланов.

"Провести перевірку доброчесності та відповідності антикорупційному законодавству керівників територіальних органів ДПС та її Центрального апарату. А також у двотижневий строк розробити та подати КМУ план переатестації усіх співробітників ДПС України. Ті, хто думає, що й досі можна спокійно красти та відсидітися у тіні - глибоко помиляються. Безкарно красти, вимагати гроші та будувати тіньові схеми більше не дозволено", - написав глава уряду у Facebook.

Днями стало відомо, що очільницю Одеської обласної податкової служби підозрюють у спробі підкупу працівника регіональної прокуратури – вона нібито пропонувала 25 тисяч доларів, аби той закрив очі на корупційні схеми податкової. Чиновницю затримали на гарячому, після чого від посад відсторонили усе керівництво Одеської податкової.

"Ми не дозволимо нікому в новій податковій вимагати гроші у підприємців та прикриватися "кришею". Всі корупційні прояви у державних органах будуть знищені в корені. Якщо раніше подібні ситуації були нормою, то зараз цього не буде. Судячи з того, що ця історія трапилась недавно, - далеко не всі державні службовці усвідомили, що правила змінилися. Розслідування таких випадків буде максимально публічним, люди мають знати в обличчя хабарників та корупціонерів. Ситуація, яка склалася в Одеській податковій, засвідчує про те, що нам ще треба багато над чим працювати й підсилювати контроль", - зазначив Гончарук.

Прем'єр доручив Верланову поїхати до Одеси, розібратися в ситуації та доповісти про результати.

НАБУ затримало очільницю Одеської податкової служби, підозрювану у спробі підкупу

НАБУ затримало очільницю Одеської податкової служби, підозрювану у спробі підкупу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація