В українській делегації в ТКГ назвали ймовірну дату нового обміну ув’язненими: дедлайн до Різдва

В українській делегації в ТКГ назвали ймовірну дату нового обміну ув’язненими: дедлайн до Різдва

Фото: Associated Press

Україна запропонувала дату до кінця грудня.

Наступний обмін полоненими між Україною та Росією може відбутися до Різдва. Українська сторона планує повернути українських бранців на батьківщину до 24 грудня 2020 року.

Про це заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі одного з телеканалів.

Арестович сказав, що цю дату запропонувала саме Україна на перемовинах у ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Також наразі радники лідерів нормандської четвірки активно працюють над проведенням саміту вже у найближчий час.

"Ми пропонуємо провести обмін полоненими до 24 грудня, до Різдва, як жест виконання наших домовленостей", - сказав спікер української делегації в ТКГ.

Крім того, за його словами, Франція та Німеччина підтримують Україну і здійснюють певний тиск на російську сторону. На самій зустрічі лідерів країн нормандського формату мають ухвалити нові рішення задля врегулювання війни на Донбасі і обговорити підсумки торішніх домовленостей.

Нагадаємо, раніше голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" має відбутися не пізніше 15 грудня 2020 року.  

Своєю чергою,  президент України Володимир Зеленський попросив про допомогу у Червоного Хреста, щоб прискорити обмін полоненими.

Україна передала Росії список осіб, яких готова обміняти на наших бранців

Україна передала Росії список осіб, яких готова обміняти на наших бранців

Повʼязані теми:

Наступна публікація