В уряді мають кілька підходів до запровадження в Україні подвійного громадянства та готують законопроєкт – Кулеба

В уряді мають кілька підходів до запровадження в Україні подвійного громадянства та готують законопроєкт – Кулеба

Фото: myvin.com.ua

За його словами, нарешті влада "дозріла", щоб працювати над цим питанням.

Кабінет міністрів України має декілька підходів до запровадження в Україні подвійного громадянства, а Міністерство закордонних справ наразі працює над створенням відповідного законопроєкту.

Про це на брифінгу 15 жовтня розповів віцепрем’єр із європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"У нас в уряді є кілька підходів до того, як має бути впроваджена ця ідея про подвійне громадянство. Мої колеги з МЗС доводять все це до цілісної концепції. Але для мене зараз найважливіше, що всі дозріли до того, щоб працювати над цим питанням. Ми починали з того, що це питання сприймалось як щось абсолютно космічне, нереалізоване і взагалі як ми могли подумати. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроєкт", - зазначив він.

За його словами, в Україні існує юридичний статус закордонного українця, однак він не наповнений достатнім змістом.

"Так склалось, що мільйони людей виїхали. І ми маємо зберегти їхній зв’язок з Україною. І паспорт, громадянство – одна із таких зв’язувальних ланок. Я радий, що є еволюція у цьому питанні. І сподіваюсь, що воно буде також підтримане суспільством, тому що заборона на подвійне громадянство, вона була створена в одному контексті, а зараз контекст абсолютно інший", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, під час пресмарафону президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна працює над проєктом запровадження подвійного громадянства для українських діаспорян. Детальніше про те, що це таке та як працює в інших країнах, читайте за посиланням.

Зеленський пропонує надавати громадянство етнічним українцям з "дружніх країн"

Зеленський пропонує надавати громадянство етнічним українцям з "дружніх країн"

Повʼязані теми:

Наступна публікація