В уряді повідомили подробиці першого засідання антикорупційного агентства

В уряді повідомили подробиці першого засідання антикорупційного агентства

Кабмін має знайти приміщення для антикорупційного агентства / Фото: УНІАН

Підтверджено обрання головою Наталії Корчак.

Проведене 28 березня засідання Національного агентства України з питань запобігання корупції є першим кроком на шляху формування ефективної превентивної антикорупційної інституції. Таку оцінку заходу дали в Міністерстві юстиції України.

У прес-службі МЮУ підтвердили, що головою агентства одноголосно було обрано Наталію Корчак, а її заступником – Руслана Радецького.

Також на засіданні було ухвалено план невідкладних організаційних заходів із започаткування роботи цього органу. Серед яких – визначено чисельність працівників, прирівняно їх посади до відповідних категорій посад секретаріату Кабміну та складено звернення до уряду щодо забезпечення агентства належним приміщенням.

Наступне засідання Національного агентства заплановано на 29 березня цього року.

Як повідомлялося, 15 березня у президента заявили про зрив створення НАЗК. У відповідь на це уряд 16 березня на позачерговому засіданні затвердив членів Національної агенції із запобігання корупції.

Вдень 28 березня ЗМІ повідомили, що головою цього органу стала 47-річна Наталія Корчак - доцент кафедри адміністративно-правових дисциплін Національної академії прокуратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація