В ЄС аплодують неймовірній роботі в Україні у впровадженні реформ - Могеріні

В ЄС аплодують неймовірній роботі в Україні у впровадженні реформ - Могеріні

Могеріні: Ми підтвердили повну підтримку виконання Мінських домовленостей / Фото: Reuters

Глави МЗС європейських країн готові підтримувати українську владу.  

Українська влада зробила неймовірну роботу щодо просування вперед процесу реформПро це заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні, передає УНІАН

"Ми підтвердили повну підтримку виконання Мінських домовленостей. Але вперше ми сфокусувалися не тільки на Мінську, але на процесі реформ в Україні, особливо реформи судової системи, державного управління, децентралізації. Ми визнали неймовірну роботу, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб просувати вперед порядок денний реформ дуже конкретними кроками", - сказала вона у понеділок в Брюсселі після завершення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ.

За її словами, глави МЗС країн ЄС поділяють оцінку щодо того, що ця робота повинна продовжуватися, особливо після набуття чинності поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі. Також, за її словами, вони визнали необхідність "підтримувати українську владу краще скоординованим шляхом між ЄС та державами-членами, щоб гарантувати продовження виконання порядку денного реформ", зиски із яких отримають всі українці.

"Час прийшов, щоб принести результати у дуже складних умовах, і це - суть нашого залучення з Україною", - наголосила Могеріні.

За її словами, в ЄС "аплодували неймовірній роботі, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб запровадити та почати виконувати реформи". "Щодо цього у нас немає сумнівів", - підкреслила вона.

Могеріні додала, що ЄС повинен заохочувати та підтримувати цей процес, щоб він був сталим, "не замінюючи українську владу, уряд, президента, парламент, місцеву владу, але активно підтримуючи цей процес".

Могеріні знову наголосила, що в ЄС "завжди говорили та продовжують говорити, що Мінські домовленості повинні бути повністю виконані всіма сторонами". "І рішення Ради минулого грудня продовжити санкції для Росії на наступні шість місяців було чітким сигналом наших зобов'язань. У цьому немає жодних сумнівів", - підкреслила Високий представник.

Як повідомлялося, сьогодні Єврокомісія підтвердила, що в першому кварталі цього рокувиступить з пропозицією до Ради ЄС ввести безвізовий режим для України

Повʼязані теми:

Наступна публікація