В ЄС вважають, що Україна зараз в безвиході через агресію Росії

В ЄС вважають, що Україна зараз в безвиході через агресію Росії

Російська агресія - це реакція РФ на угоду України з ЄС. / Фото: Reuters

Герман Ван Ромпей говорить, що Україні треба відмовитись від угоди з ЄС, щоб Росія зупинилась.

На нинішньому етапі конфлікт в Україні не може бути врегульований політичним шляхом через брак волі російських керівників. Про це заявив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей.

"Цей конфлікт не має військового розв'язання, але на цьому етапі немає і політичного розв'язання, бо немає політичної волі Росії", - сказав він, передає УНІАН.

Ромпей також зазначив, що криза в Україні є найбільшою загрозою європейському порядку безпеки після завершення "холодної війни". "Вторгнення Росії в Крим відзначило поворотний пункт", - сказав він.

Президент Європейської Ради також запевнив, що в ситуації з агресією Росії проти України ЄС "не виступає у звичайній ролі партнера".

"Цього разу ми – сторона розв'язання, щоб не сказати – сторона кризи. Якщо Україна здасть Угоду про асоціацію, конфлікт буде завершений дуже швидко. Але вони цього не зроблять. Після Майдану – це зіткнення цінностей", - переконаний Ромпей.

Він зазначив, що цей конфлікт почався як конфлікт в Україні, але "це був європейський вибір українців, який викликав реакцію Росії та її дестабілізуючі дії".

Ромпей наголосив, що, прийнявши рішення застосувати до Росії санкції третього рівня, ЄС "ніколи не заходив так далеко із країною, яка розташована так близько".

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія планує частково вдарити санкціями по приватному сектору економіки РФ. Обмеження, котрі стосувалися державних компаній, тепер можуть стати дійсними і для приватного бізнесу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація