Вакарчук назвав чотири умови для приєднання до майбутньої парламентської коаліції

Вакарчук назвав чотири умови для приєднання до майбутньої парламентської коаліції

Фото: Facebook/Партія "Голос"

"Голос" не розглядає питання про входження до коаліції та не проводить переговори із іншими політсилами до оголошення остаточних результатів виборів.

Святослав Вакарчук заявив, що його партія "Голос" може приєднатися до майбутньої парламентської коаліції за певних вимог. Вони мають бути прописані в коаліційній угоді.

"Коаліційна угода має формуватися після того, як ми перевіримо, в кого які червоні лінії", – сказав Вакарчук в ефірі "24 каналу".

Головні вимоги "Голосу": Україна рухається в Євросоюз і НАТО; чіткий принцип – закон один для всіх і невідворотність покарання; економіка без олігархів; депутатів "спускають з неба на землю".

"Якщо ми по цих питаннях знаходимо спільну мову, то з тими партіями ми готові сідати і домовлятися. Зараз з п'яти партій, які потенційно проходять у Верховну Раду, одна абсолютно відпадає, це зрозуміло (ідеться про "Опозиційну платформу - За життя", - ред.). Тому що вона декларує цінності, які є несумісними з партією "Голос", – пояснив Вакарчук. 

Раніше про можливе створення коаліції з "Голосом" заявив лідер "Слуги народу" Дмитро Разумков і додав, що можливість створення коаліції з партією Порошенка - близька до нуля. Водночас "Голос" готовий вести переговори про створення коаліції з "Європейською солідарністю" та "Батьківщиною", якщо ті підтримають деолігархізацію, але точно не з "проросійськими силами, які відстоюють інтерес окупанта. За яке б життя вони не називалися", - сказав в ефірі "Громадського" кандидат у депутати від партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

Експрезидент України Петро Порошенко заявив, що його партія "Європейська солідарність" у новій Верховній Раді готова співпрацювати з "Голосом".

Юлія Тимошенко чітко не відповіла, чи планує "Батьківщина" об'єднуватися в коаліцію зі "Слугою народу".

Нагадаємо, за результататами екзитполів, до нової Верховної Ради проходять п'ять партій.

Після оголошення екзитполів політичні сили заговорили про готовність до коаліцій

Після оголошення екзитполів політичні сили заговорили про готовність до коаліцій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація