Вбитого в Києві екс-депутата РФ Вороненкова у Кремлі називали зрадником – російський опозиціонер

Вбитого в Києві екс-депутата РФ Вороненкова у Кремлі називали зрадником – російський опозиціонер

Фото: Денис Вороненков facebook

На думку Яшина, версія про вбивство Вороненкова спецслужбами РФ має бути пріоритетною.

Вбитий у центрі Києва колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був для Кремля зрадником.

Про це заявив російський опозиціонер Ілля Яшин в ефірі "Радіо Свобода".

"Вороненков сприймався у Кремлі як ворог, навіть не як ворог, а як зрадник. Це значно гірше в розумінні Путіна. Позиція Путіна з таких питань відома. Він неодноразово казав різним людям, що з ворогами можна боротися, можна миритися, їх можна ненавидіти, але зі зрадниками ні про що домовлятися не можна, зрадників потрібно ліквідувати, вести з ними боротьбу на знищення", - наголосив він.

На думку Яшина, Вороненков був для Кремля саме такою людиною, адже він працював у силових структурах, був депутатом Держдуми.

"Він був частиною цієї путінської системи, і в розумінні Путіна, в розумінні Кремля він цю систему зрадив. Він перейшов на інший бік, почав давати свідчення проти Януковича, які зокрема зачіпали інтереси російських силовиків та російського політичного режиму. Створював величезні проблеми, і через це його, звичайно, ненавиділи і це було видно по реакції на його виступи щодо російської пропаганди", – додав опозиціонер.

За словами Яшина, версія про причетність російських спецслужб до вбивства Вороненкова – це "версія, яка лежить на поверхні, і повинна бути перевірена в пріоритетному порядку".

Окрім цього він також згадав, як у грудні з колегами обговорював перспективи Вороненкова і казав, що йому всерйоз слід подумати про свою охорону.

"Київ явно не те місто, де опонент Путіна може відчувати себе у безпеці. Це стало зрозуміло ще після вбивства Павла Шеремета", – підсумував російський опозиціонер.

Нагадаємо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина.

Попередньо встановлено, що чоловік із охоронцем вийшли із готелю: невідомий відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини був убитий колишній депутат Держдуми Денис Вороненков. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак він встиг вистрілити у відповідь і поранив вбивцю. 

Президент України Петро Порошенко заявив, що у вбивстві простежується слід спецслужб РФ, а сам інцидент назвав "актом державного тероризму з боку Росії".

У Києві вбили ключового свідка у справі про державну зраду Януковича

У Києві вбили ключового свідка у справі про державну зраду Януковича

Повʼязані теми:

Наступна публікація