Венедіктова спростувала інформацію про відсторонення свого заступника Трепака від справи Гандзюк

Венедіктова спростувала інформацію про відсторонення свого заступника Трепака від справи Гандзюк

Фото: УНІАН

Про його відсторонення та те, що він написав заяву про відставку, повідомили адвокати.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова спростувала інформацію про відсторонення свого заступника Віктора Трепака від справи про вбивство Катерини Гандзюк та інших резонансних справ.

Про це вона написала у своєму Facebook.

"За новим розподілом обов‘язків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Симоненка Олексія Юрійовича. За Віктором Миколайовичем залишаються ті важливі справи, які він проводив. Про що ми з ним проговорили сьогодні вранці. І це його рішення, якщо він вирішить відійти. Група прокурорів в справі залишається та ж сама", - заявила Венедіктова.

Також вона прокоментувала і обговорення із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим  справу активіста Сергія Стерненка, яку розслідує СБУ.

"Оскільки це питання було озвучено народним депутатом в залі засідань Верховної Ради України і на нараді з МВС і Нацполом ми говорили про ефективність діяльності, говорили про підстави і історію питання. Акцент був зроблений на роботі правоохоронців. Саме про це говорили і активісти. Не треба перекручувати інформацію і розганяти як ще один "реванш", - зазначила вона.

Шановні друзі, Все, що я не роблю на сьогоднішній день - це розганяється як "зрада". Для мене важлива думка...

Опубліковано Irina Venediktova Пʼятниця, 27 березня 2020 р.

Водночас, сам Трепак у коментарі "Лівому берегу" підтвердив інформацію, що написав заяву про звільнення.

"Так, це правда. Я подав заяву. Вже немає сенсу просто. Працюю до понеділка", - сказав він.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада України призначила новим генпрокурором України Ірину Венедіктову. До цього вона виконувала обов'язки голови Державного бюро розслідувань.

Перед голосуванням Венедіктова заявила, що всі справи, які можна швидко і законно завершити, будуть завершені. Разом з тим, вона заявила, що в Україні немає політичних переслідувань. Венедіктова також пообіцяла на посаді генерального прокурора не займатися торгівлею справами.

Новим генпрокурором України вперше стала жінка - 42-річна юристка з Харкова

Новим генпрокурором України вперше стала жінка - 42-річна юристка з Харкова

Повʼязані теми:

Наступна публікація