Верховна Рада зробила крок до перезапуску судової реформи

Верховна Рада зробила крок до перезапуску судової реформи

Фото: УНІАН

"За" проголосували 227 нардепів.

Верховна рада зробила крок до перезапуску судової реформи: народні депутати підтримали за основу у повторному першому читанні відповідний законопроєкт №3711-д.

Про це стало відомо під час засідання Верховної Ради. 

У законі прописаний порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Пропонується, щоб до складу конкурсної комісії з питань доброчесності входили три особи з-поміж суддів або суддів у відставці, запропоновані Радою суддів, та три особи, запропоновані відповідно Радою прокурорів, Радою адвокатів, Національною академією правових наук в особі президії.

Встановлюється, що ВККС складається з шістнадцяти членів, яких призначає Вища рада правосуддя за результатами конкурсу строком на чотири роки. Визначені чіткі строки внесення пропозицій щодо кандидатур до складу Конкурсної комісії з питань доброчесності, її формування, визначаються вимоги до кандидатів до складу цієї комісії, права та обов'язки її членів.

У документі прописаний порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена ВККС. Встановлюється загальне правило для визначення кількості суддів у суді, за яким ця функція покладається на Вищу раду правосуддя після отримання консультативних висновків від Державної судової адміністрації та Пленуму Верховного суду (для визначення кількості суддів Верховного суду). Загальна ж кількість суддів Верховного суду не повинна перевищувати двохсот.

Нагадаємо, що Рада зробила перший крок до скасування сезонного переведення годинників. Автори проєкту закону вважають, що перехід на літній чи зимовий час негативно впливає на стан здоров'я громадян. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація