"Верховній Раді більше робити нічого": як "проросійські" артисти реагують на ідею позбавити їх українських регалій

"Верховній Раді більше робити нічого": як "проросійські" артисти реагують на ідею позбавити їх українських регалій

Звань "народних" і "заслужених" артистів може не стати в шістьох діячів шоу-бізнесу.

Зі здивуванням відреагували на ідею народних депутатів скасувати присудження звань "народних" і "заслужених" кілька українських артистів. Відповідний проект постанови вже офіційно зареєстрований у парламенті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Артистам закидають відвідини РФ із гастролями після початку агресії Кремля у Криму та на Донбасі та загалом непатріотичну позицію. Як пояснюють автори ідеї, мова не йде про якісь заборони, а лише про відсутність сприяння державним коштом проведенню концертів цих осіб в Україні.

Лорак, Лобода, Повалій. Рада пропонує позбавити звань народних артистів кількох виконавців

Лорак, Лобода, Повалій. Рада пропонує позбавити звань народних артистів кількох виконавців

"Ми не коментуємо", - відмовилася говорити на цю тему Таїсія Повалій, екс-нардеп від Партії регіонів і один із голосів "антимайдану". Зненацька ініціатива заскочила співака Віталія Козловського, який у соцмережах постійно наголошує на тому, що патріот і зазвичай у Росії з концертами не виступає – мовляв, зробив це лише раз на День Перемоги. "От у Верховній Раді більше робити нічого", - каже він. 

У 2015 році подібний законопроект уже вносили до парламенту, але тоді навіть не дійшло до голосування. Причина – звання присуджує президент, отже, відбирати їх також має бути його прерогативою. Цього разу Ігор Луценко разом з автором подання Євгеном Рибчинським упевнені, що звання народних у ненародних, на їхню думку, артистів, таки відберуть.

Як повідомлялося, кілька депутатів Верховної Ради України зареєстрували постанову про запровадження санкцій та позбавлення звань народних та заслужених артистів України шістьох українських та російських виконавців, а також одного кінорежисера. У постанові планується безстроково позбавити державних нагород – почесного звання "Народний артист України" Таїсію Повалій, Ані Лорак, Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова та режисера Володимира Бортка. Також планується позбавити звання "Заслуженого артиста України" Світлану Лободу та Віталія Козловського.

Кореспондент ТСН Наталія Гончарова

Повʼязані теми:

Наступна публікація