Верховний суд визнав незаконним арешт Мосійчука

Верховний суд визнав незаконним арешт Мосійчука

Ігор Мосійчук / Фото: УНІАН

Нардеп збирається домогтись спростування всіх звинувачень.

Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанови Верховної Ради про притягнення нардепа Ігоря Мосійчука до кримінальної відповідальності, затримання та арешту. Про це сам Мосійчук повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Мосійчук каже, що не збирається спинятись – буде вимагати спростування всіх обвинувачень, а надалі розраховує, що це рішення ВСУ стане прецедентом для кримінального провадження щодо екс-генпрокурора Шокіна.

"Своїм рішення Верховна Рада позбавила мене недоторканості, але я лишився діючим народним депутатом. Тепер сфальшована проти мене справа використовується як інструмент тиску. Скоро і цьому буде покладено край. Відповідаючи на питання суддів ВСУ я заявив, що вважаю за потрібне дійти до кінця обох шляхів: не лише домогтись визнання незаконною постанови Верховної Ради щодо мене, а й домогтись спростування звинувачень у рамках кримінальної справи проти мене", - написав нардеп.

Наприкінці квітня Генпрокуратура вже передала суду обвинувальний акт у справі нардепа.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Мосійчука.

17 вересня Верховна Рада за поданням Генпрокуратури дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Мосійчукаякого ГПУ підозрює в отриманні хабара.

15 листопада Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти народного депутата Ігора Мосійчука.

Повʼязані теми:

Наступна публікація