Верховний суд знову відмовив Коровченко в задоволенні позову Офіційно

Верховний суд знову відмовив Коровченко в задоволенні позову

Фото: УНІАН

Кандидат по 210 округу (Чернігівська область) звертався до суду з черговими позовами про визнання неправомірною бездіяльність членів ЦВК в питанні встановлення результатів виборів на окрузі.

Вчора, 11 серпня, колегія суддів Верховного Суду України двічі відмовила кандидату по 210 округу Коровченко Сергію в задоволенні позовів. Про це стало відомо під час прямої трансляції із залу суду.

Крім того, кандидат мав намір в судовому порядку змусити ЦВК встановити результати виборів і внести його в список народних депутатів.

Колегія суддів Верховного Суду України відмовила громадянину Коровченко Сергію в задоволенні позовів, так як під час розгляду позовної заяви, судом не було встановлено бездіяльність ЦВК, тобто ЦВК не могла встановити результати, так як справа слухалася в суді, відповідно ЦВК діяла в рамках закону.

На думку експертів, подібні дії це спроби вплинути на роботу ЦВК і бажання якомога швидше зафіксувати сфальсифікований результат.

"Те, що робить Коровченко, не більше, ніж звичайний цирк. Подавати і розглядати по два позови в день з метою натиснути на ЦВК і прискорити процес оголошення переможця - банальний страх втратити заповітного мандата. А в світлі останніх подій, шансів отримати недоторканність практично не залишилося. Потрібно розуміти, що ЦВК досі не встановив результати виборів, тільки з масові фальсифікації і правопорушень, які мали місце бути в ОВК під керівництвом глави Соколовської, представника Коровченко ", - експерт Анатолій Харченко.

Нагадаємо, днем ​​раніше Чернігівський окружний адміністративний суд виніс рішення про визнання голосування на виборчій дільниці геріатричного пансіонату недійсним, з огляду на масові фальсифікації. А це означає поразку Коровченко на дострокових парламентських виборах до Верховної Ради України.

Наступна публікація