"Ви зря сюди прийшли". Зеленський умовив мажоритарника знайти 175 млн на дорогу в чужому окрузі

"Ви зря сюди прийшли". Зеленський умовив мажоритарника знайти 175 млн на дорогу в чужому окрузі

Фото: УНІАН

Нардеп має знайти гроші поза бюджетом, інакше Зеленський нахвалюється роздати його номер і адресу місцевим.

Президент Володимир Зеленський під час візиту на Івано-Франківщину зобов’язав мажоритарника Андрія Іванчука профінансувати будівництво дороги на 175 мільйонів гривень.

Відеозапис з наради оприлюднив Офіс президента.

Під час неї Зеленському доповіли, що у селі Космач від 1991 року не ремонтували дороги. За оцінкою селищної влади, на ремонт 15 кілометрів доріг та 10 мостів потрібно 175 млн гривень. Тоді Зеленський звернувся до Іванчука, який як самовисуванець переміг на 88-му окрузі, а в Раді минулого скликання був обраний від "Народного фронту".

"Я бачу пана Іванчука. Ви ж стали депутатом, я чув. Ви зря сюда прийшли. Ви ж тут народились? Ви ж з Коломиї? Дуже добре. 175 мільйонів гривень є?", - звернувся Зеленський до Іванчука.

Той відповів, що гроші на дороги закладали у бюджеті.  "Причому тут бюджет? Що ви до того бюджету? Ви від нього вже відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів можете допомогти? Просто таке чоловіче питання", - сказав президент.

"У нас немає такого бюджету, щоб побудувати зараз усі дороги. Але ми хочемо допомогти людям. Ви мажоритарник, вас переобрали. Ви можете найти 175 мільйонів, допомогти?" - додав Зеленський.

У відповідь Іванчук почав розповідати про проблеми у 88-му окрузі, де він обирався.

"175 мільйонів – це нічого. Я в принципі можу назвати прізвища людей, яких ви знаєте, у яких ці гроші є. На сніданок, обід та вечерю. Ну допоможіть, ну журналісти вас знімають. До вас буде повага. Допоможете?", - продовжив Зеленський.

"Я інший округ представляю, але я допоможу", - зрештою погодився Іванчук.

"175 мільйонів. Допоможете! Одне - я вас тільки прошу – якщо ви мене обдурите (а ви не можете!) – я дам всі ваші телефони і адреси всім селянам того містечка – вони до вас прийдуть. Я не просто так. Не обманюйте. Питання вирішене", - підсумував президент.

Зазначимо, що село Космач, про яке йдеться, розташоване у 89-му виборчому окрузі. Там переміг мажоритарник від "Слуги народу" Володимир Тимофійчук.

Раніше мер Дніпра Борис Філатов заключив парі на вчасне завершення ремонту мосту, що з’єднує два береги міста. Філатов назвав себе азартною людиною та наголосив, що не тримається за свою посаду. Зміст угоди з Зеленським полягає в тому, що в разі неготовності мосту до експлуатації 14 вересня цього року мер має подати у відставку. Згодом Зеленський уклав ще одне парі: директор "Укргідроенерго" звільниться, якщо не відремонтує міст у Запоріжжі.

Бездоріжжя, аеропорт, що не діє та новий губернатор: Зеленський навідався на Черкащину

Бездоріжжя, аеропорт, що не діє та новий губернатор: Зеленський навідався на Черкащину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація