Віце-прем'єр Кістіон пояснив, чому фотографувався зі втікачем Злочевським

Віце-прем'єр Кістіон пояснив, чому фотографувався зі втікачем Злочевським

Фото з екс-міністром екології було зроблене на енергетичному форумі.

Віце-прем'єр Володимир Кістіон пояснив свою зустріч із Миколою Злочевським у Монако тим, що він їздив на енергетичний форум, а не до соратника Януковича, повідомляється у випуску ТСН.12:00.

Фотографія, на якій Кістіон разом із головою податкового комітету Верховної Ради Ніною Южаніною у компанії колишнього міністра екології з'явилася напередодні і викликала бурхливі обговорення у соцмережах та в парламенті.

Злочевського звинувачували у розкраданні державних надр, а після Майдану він втік з України. Тепер, разом із інститутом Адама Сміта, він - співзасновник енергетичного форуму. Кістіон каже, що про це не знав, а відвідати форум мусив, бо серед іншого там обговорювали питання "Північного потоку-2". А фотографування пояснив протоколом.

"З паном Злочевським було фотографування після панелі. Якщо ви звернули увагу, там був присутній і принц Монако, і екс-президент Олександр Квасьневський", - прокоментував Кістіон.

Нагадаємо, у січні скандал зчинився навколо зустрічі Злочевського з першим заступником голови депутатської фракції БПП Ігорем Кононенком. Щоправда у ГПУ цією зустріччю не зацікавились, оскільки ще у 2016 році справу щодо незаконного збагачення Злочевського було закрито. Натомість правозахисники з Transparency International Ukraine вимагали справу проти екс-міністра поновити, а співробітників ГПУ притягнути до відповідальності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація