Від "поправляння члена в Раді" до листування з Жириновським. "Мерзенна вісімка" історій скандального Киви

Від "поправляння члена в Раді" до листування з Жириновським. "Мерзенна вісімка" історій скандального Киви

Фото: ТСН.ua

Ілля Кива найчастіше серед нардепів потрапляє в ситуації, які стають темами інтернет-мемів.

Чинне скликання Верховної Ради відоме численними скандалами з публікацією особистих листувань, гострих висловлювань та різноманітними курйозними ситуаціями. Однак головним скандальним ньюзмейкером серед парламентарів став депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива. ТСН.ua розповідає про вісім найгучніших скандалів та курйозів, в які потрапляв нардеп за час роботи Ради 9-го скликання.

"Листування з Жириновським"

Крайній скандал нардепа від "ОПЗЖ", як і багато попередніх, стосувався листування. Журналісти 4 лютого зняли на відео, як Ілля Кива листувався з депутатом Держдуми і лідером партії ЛДПР Володимиром Жириновським.

Як видно на запису, Жириновський написав Киві 3 лютого "Добрий день. На зв’язку. Набирав?". Той відповів наступного дня: "Доброго ранку, як Ваше здоров’я? Як почуваєтеся? Перетелефонуйте, коли буде можливість. Гарного дня".

Після цього Кива почав набирати ще одне повідомлення Жириновському: "До Ради прийшов г*мік-прем'єр зі своїм під*рським урядом, країну с*ка проср*ли і з цими під*рами шансів відновити економіку і взаємовідносини немає".

Сам Кива прізвища свого співрозмовника називати не став, але заявив, що не бачить нічого поганого у спілкуванні з російськими депутатами, адже виступає "за міжпарламентські відносини, які будуть зміцнювати мою країну і приносити користь своєму народові". 

У Жириновського, своєю чергою, листування з Кивою заперечують. В його партії переконують, що це фейк та й "сам Вольфович користується кнопковим телефоном".

Бійка в ресторані

До цього цього, 22 січня народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя"  накинувся у ресторані на чоловіка. Відео бійки виклали у Мережі.

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива влаштував бійку із ветераном АТО у ресторані на Хрещатику

Нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива влаштував бійку із ветераном АТО у ресторані на Хрещатику

Конфлікт стався у ресторані МОССО на столичному Хрещатику близько опівдня. А опонентом Киви став Михайло Майман (Помогайбо).

За словами Нацполіції, народний депутат звернувся із заявою про отримання тілесних ушкоджень. На місце події виїхали екіпаж патрульних та слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

"Придурок, я тобі голову відріжу". Скандал з активістом

Одіозний нардеп і раніше втрапляв у конфлікти, зокрема з блогерами та активістами і навіть із людьми, які зробили йому зауваження.

Відео цієї сварки оприлюднив журналіст і блогер Денис Казанський.

Зазначається, що Киві дорікнули охороною і джипом. На це депутат відповів "Придурок, я тобі зараз голову відріжу", і сів до машини.

Депутат из фракции "Оппозиционная платформа - За жизнь" Илья Кива угрожает отрезать голову человеку, который сделал ему замечание по поводу охраны и джипа. Публично, в самом центре столицы. В цивилизованной стране эта история закончился бы не только сложением мандата для самого депутата, но и политическим крахом всей его фракции. Но не у нас. Кива же в ОПЗЖ, а там считается абсолютно нормальным относиться и к собственной стране, и к ее населению, как к мусору. И ничего, прокатывает. Украинцы не только все стерпят, но и проголосуют. Проголосовали же за ОПЗЖ с Кивой в списке, несмотря на его обещания "закапывать вату в землю". Сама же "вата" и проголосовала... И все же, реакция депутатов Рады должна последовать. На днях сразу несколько фракций потребовали и добились отставки Яременко с поста главы внешнеполитического комитета после известного скандала. Но в сравнении с безобидными сексуальными приключениями Яременко, угрозы убийством - это реальный экстремизм. И в данном случае реакция Рады должна быть еще более острой. Необходимо инициировать уход Кивы из парламента. Требовать от фракции ОПЗЖ, чтобы они сами вынудили своего дефективного депутата сложить мандат и убраться. Может быть такие эпизоды и в порядке вещей для какой-нибудь африканской сатрапии, но в стране, которая претендует на статус европейской, народный депутат не может прилюдно грозить отрезать голову гражданину. Если реакции парламента не последует, и это животное останется в Раде, его позор разделят все депутаты.

Опубліковано Денисом Казанским Неділя, 3 листопада 2019 р.

Сам нардеп тоді стверджував, що за ним "бігала група провокаторів", які і зняли відео. Кива каже, що звернувся до поліції.

"Я тебе поріжу і з'їм". Бійка на комітеті Ради

"Відзначився" нардеп і у парламенті. 18 грудня на своє засідання зібрався парламентський аграрний комітет для розгляду правок до законопроєкту про відкриття ринку землі. Його роботу заблокували нардепи від "Батьківщини", ОПЗЖ, мажоритарники.

Невдоволені нардепи блокування пояснили тим, що, мовляв, аграрний комітет не дотримується регламенту, не повідомили часові рамки проведення засідання. Тож депутати від "Батьківщини" і ОПЗЖ почали кричати: "Ганьба", стукати по столах руками та стосами паперів. Потім разом оточили місце голови аграрного комітету, блокуючи роботу. Там між депутатами сталися сутички. Зокрема, на відео видно, що одним із учасником сутички був нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива. Тим часом лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко взяла зі столу голови комітету стос документів і кинула їх на підлогу.

Тимошенко пакостно раскидывает бумаги в Верховной Раде (милашно выглядит, не правда ли? ), а Кива - толкается со «Слугами народа». Шуфрич успокаивает его обьятиями. Оппозиция срывает голосование. Это происходит прямо сейчас, в десять вечера. Держите 10-секундное видео, которое удалось подснять на телефон) «Оппозиционная платформа - За жизнь» и «Батькивщина» под крики «ганьба» захватили кресло главы аграрного комитета. Пытаются не допустить рассмотрения правок к законопроекту о рынке земли.

Опубліковано Bogdan Aminov Середа, 18 грудня 2019 р.

Один з учасників бійки під час нічного засідання аграрного комітету Верховної Ради, нардеп від Слуги народу Андрій Мотовиловець заявив, що член ОПЗЖ погрожував його порізати на шматки і "з'їсти" . 

Кива махав руками, а Тимошенко розкидала папери: як земельне питання розсварило депутатів

Кива махав руками, а Тимошенко розкидала папери: як земельне питання розсварило депутатів

"Жокір: Ukrainian edition"

Ілля Кива у вівторок, 12 листопада, прийшов на засідання Верховної ради у костюмі Джокера. 

Фото з підписом "Кожен з нас сьогодні трохи "Джокер" Ілля Кива опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Facebook /Ілля Кива

В образі Джокера Кива ходив у сесійній залі. Потім зняв маску і поклав її на трибуну Верховної Ради, коли там виступав нардеп Сергій Рудик, який тоді отримав депутатський мандат.

Те, що стежить за вами і те, що вас контролює", - сказав Кива. Спікер парламенту Дмитро Разумков на це відповів: "Ми не боїмося гумових масок".

Відео 18+ на засіданні Ради

Нардепа спіймали за переглядом відеоролика з елементами роздягання. Це зафільмували журналісти видання TK Media.

На відео чоловік допомагає іншому чоловіку взяти штангу, і коли останній її піднімає, йому на обличчя голою дупою сідає "тренер" та починає активно тертися.

Зазначається, як видно з інтерфейсу, нардеп зберіг ролик на телефон.

А це оригінал відео, рекомендовано до перегляду особам, які досягли 18 років.

Згодом нардеп заявив, що "ролик подивилася половина Ради".

І знову інтим...

Одіозного нардепа ще й у січні 2020 року знову  спіймали у Раді за непристойним заняттям. Цього разу він розглядав інтимні фото у своєму телефоні. 

У месенджері WhatsApp Кива розглядав дві фотографії оголеної жінки. У цей момент спікер парламенту Дмитро Разумков закликав депутатів "визначатись та голосувати".  Після цього Кива швидко закрив месенджер та відклав телефон.

"Поправляння шкарпеток і члена" у сесійному залі

На початку жовтня Іллю Киву заскочили за дивним заняттям просто у сесійній залі Верховної Ради.

Відповідне відео опублікував журналіст Всеволод Філімоненко.

У ролику видно, як нардеп розмовляв смартфоном з абонентом "Юлія конкурс краси Одеса". Потім він почав активно смикати пах, а після цього – підтяг шкарпетки. 

Сам Ілля Кива пізніше назвав відео "тупим фейком", а насправді "він просто поправив член, підтягнув шкарпетки, зателефонував знайомій дівчині".

"Це тупий фейк. Зняли один мій рух, а потім повторили його в кадрі кілька разів за допомогою монтажу. І на цей фейк багато повелися. Хоча про що ми взагалі говоримо? Кожен чоловік робить так само, якщо є що ... Поправив член, підтягнув шкарпетки, зателефонував знайомій дівчині - і це стало топновиною. Наше суспільство хворе і наповнилося фриками - фейкова історія мого члена перебила закон про столицю і формулу Штайнмаєра, і продаж землі ", - сказав Ілля Кива.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація