Відмовився брати слухавку і просив Путіна передати послання: Лукашенко не захотів говорити з Меркель

Відмовився брати слухавку і просив Путіна передати послання: Лукашенко не захотів говорити з Меркель

Фото: Associated Press

На думку міжнародних дипломатів, Білорусь повинна сама обрати "незалежний шлях", яким йтиме країна.

Після того, як ЄС та зокрема Німеччина підтримали мирних протестувальників у Білорусі, Олександр Лукашенко відмовився говорити телефоном з канцлеркою Ангелою Меркель.

Про це вона повідомила на пресконференції, передає видання Spiegel.

Так, за інформацією, ЄС закликає керівництво Білорусі відмовитися від насильства проти мирних протестувальників. На думку міжнародних дипломатів, Білорусь повинна сама обрати "незалежний шлях", яким йтиме країна. За словами Меркель, втручання в події у Білорусі могло б дуже сильно ускладнити ситуацію.

Водночас "Інтерфакс" пише, що під час телефонної розмови з президентом РФ Путіним, Лукашенко попросив його передати Ангелі Меркель прохання не втручатися у внутрішні справи республіки.

"Президент Білорусі на цьому етапі просто не бачить необхідності у цій бесіді. Яким може бути від нього ефект? Скоріш за все, негативним. Адже на сьогодні головне, чого ми хочемо – це щоб Захід не підтримував тих, хто дестабілізує ситуацію в країні", – заявила прессекретарка Лукашенка Наталя Ейсмонт.

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 18 серпня, стало відомо про вже четверту розмову між Олександром Лукашенком і Володимиром Путіним про Білорусь за останні чотири дні. Того ж дня Лукашенко прозвітував, що військові підрозділи на білоруських кордонах приведені у повну бойову готовність.

Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку

Протести у Білорусі: яку підтримку надає Путін Лукашенку

Повʼязані теми:

Наступна публікація