Відповідальність за вогонь і дим під Радою взяв на себе "Національний корпус"

Відповідальність за вогонь і дим під Радою взяв на себе "Національний корпус"

Фото: ТСН.ua

Організатори акції кажуть, що запрошували всіх бажаючих, і кожен протестує, як хоче.

Від 16:00 дня під Верховною Радою України триває галаслива акція протесту проти депутатської недоторканності. Люди вимагають від парламентарів дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності шістьох нардепів, подання на яких були внесені Генеральною прокуратурою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Учасники акції принесли під будівлю парламенту металеві діжки та гатять по них палицями. Кількагодинна галаслива фаза протесту має мету достукатися до депутатів, аби вони виконали вимоги, що лунають на вулиці. Час від часу активісти роблять паузи на кілька хвилин, аби можна було послухати трансляцію з сесійної зали, де депутати розглядали подання на нардепів, а потім відновлюють биття в діжки.

Мітингувальники палять фаєри у перервах між слуханням трансляції з ВР

Мітингувальники палять фаєри у перервах між слуханням трансляції з ВР

"Недоторканності немає бути взагалі для депутатів. А тим більше для таких, які одіозні. Це наше майбутнє. Чим швидше ми вичистимо ці всі авгієві стайні, тим швидше в нас буде нормальне життя", - каже киянка Олена Мельник. "Вони взагалі забули про народ. Народ – незрозуміло що, а ми тут займаємося своїми справами", - обурений письменник Петро Рух. "Слідство має розпочатися. Тому що ця каста недоторканних, яка володіє імунітетом від відповідальності за злочини – це неадекватно в країні, яка пройшла Майдан", - вважає активістка Інна Бордзилова.

Уже кілька разів молодики в балаклавах запалювали піротехнічні засоби – фаєри та димові шашки. Також учасники цієї акції перекривали рух транспорту на вулиці Грушевського. Відповідальність за це взяв на себе "Національний корпус". Саме цією організацією представлялися журналістам учасники фаєр-шоу і на місці подій.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація