Відшкодування 136 млн грн і майже 400 справ. У НАБУ відзвітували про результати півроку роботи

Відшкодування 136 млн грн і майже 400 справ. У НАБУ відзвітували про результати півроку роботи

Артем Ситник / Фото: УНІАН

Детективи хочуть переключити увагу на оборонну сферу, наголосив Ситник. 

НАБУ спільно з САП вдалося відшкодувати державі понад 136 млн грн збитків, внаслідок корупційних злочинів.  Про це директор відомства Артем Ситник заявив під час презентації звіту про результати діяльності Бюро за перше півріччя 2017 року.

Вказана сума – гроші, повернуті безпосередньо на рахунки державних підприємств, а також конфісковані за рішенням суду. Окрім цього, силовики завадили розкраданню ще майже 900 млн грн.

За словами Ситника, в роботі детективів Бюро на кінець червня перебувало 371 кримінальне провадження, а статус підозрюваних мали 219 осіб. Скеровано до суду обвинувальні акти щодо 121 особи.

Глава НАБУ вкотре згадав про резонансі справи щодо корупції в "бурштиновому бізнесі", розслідування епізоду за участю голови ДФС Романа Насірова  у так званій "газовій справі" та викриття корупції на "Східному гірничо-збагачувальному комбінаті".

"НАБУ проводить активну позовну роботу зі скасування угод, через які держпідприємства зазнають збитків. У стадії виконання перебувають судові рішення, згідно з якими державі повернуть ще майже 90 млн грн", -  додав Ситник.

Він наголосив, що що найближчим часом детективи візьмуться за оборонну сферу.

"Вже маємо перші результати: викрито корупційну схему з розкрадання понад 28 млн грн ДП "Львівський бронетанковий завод", які мали бути використані на підвищення обороноздатності держави. Зважаючи на масштаби корупції у сфері оборони, я ухвалив рішення — після доукомплектації підрозділу детективів створити окремий відділ, який займатиметься розслідуванням злочинів у сфері національної безпеки та оборони", - сказав він.

Також глава Антикорупційного бюро розповів про те, що кількість судових вироків за справами, які НАБУ та САП скеровують до суду, дуже низька. За півтора року розслідувань всього 15 обвинувальних вироків набрали законної сили, а це приблизно п'ята частина від справ Бюро, які перебують у судах.

Деталі дивіться у повному звіті НАБУ.  

Як повідомлялося раніше, під час брифінгу Ситник розповів про долю славнозвісної "агентки Катерини", завдяки якій вдалося розкрити бурштинову схему за участю нардепів Верховної Ради. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація