Відсьогодні Україна і ЄС житимуть новим життям – Ребекка Гармс

Відсьогодні Україна і ЄС житимуть новим життям – Ребекка Гармс

Фото: euromaidanpress.com

Один із головних євро-друзів України дала інтерв'ю ТСН.

Німецький політик і активна прибічниця євроінтеграції України Ребекка Гармс привітала українців із отриманням безвізового режиму. Свій коментар з нагоди історичної події вона дала в ефірі ТСН.19:30.

"Подекуди європейці занадто ускладнюють свої процедури. Але що для мене має вагу – це здійснення цієї місії. Вона почалася сім років тому. Я пам'ятаю пана Клімкіна, який намагався домогтися безвізового режиму ще тоді, і ми домоглися його тепер", - каже вона.

До студії ТСН завітала євродепутат Ребекка Гармс - активна прибічниця євроінтеграції України

До студії ТСН завітала євродепутат Ребекка Гармс - активна прибічниця євроінтеграції України

Гармс уникає розмірковувань про можливі проблеми та можливості позбавлення України безвізового режиму. "Не говорімо про труднощі. Я би хотіла втішатися цією новою реальністю. Є дуже багато умов, виконаних Україною для отримання безвізового режиму. Дуже багато заходів ужито, сподіваємося, що все це працюватиме, і відсьогодні ми житимемо новим життям", - наголосила вона.

Німецький політик також сподівається, що війна на Донбасі не стане перешкодою на шляху України до ЄС. "Війна на сході України – це відповідальність Кремля, але ця війна стала проблемою України і великим викликом для всього Європейського Союзу. Я гадаю, ми маємо зосередитися на ідеях щодо того, як поліпшити умови для українських громадян. Війна – це величезна біда. Я була на лінії розмежування і я була нажахана", - зізналася Гармс.

Водночас щодо перспектив членства України в ЄС євродепутат зберігає стриманість. "Поки що про це немає змоги говорити. Ви знаєте, що я велика прибічниця членства України в Європейському Союзі. Але Україні треба працювати в межах угоди про асоціацію для того, щоб утілити всі ідеї цієї угоди. Це найліпша дорога до Євросоюзу, до членства в цьому союзі. Це добра нагода випробувати якість цінностей ЄС", - заявила політик.

Ребекка Гармс – член Європейської зеленої партії, євродепутат із 2004 року. Вона отримала нагороду від президента України за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету нашої держави. Неодноразово критикувала російську владу, зокрема й дії Володимира Путіна, для неї заборонений в'їзд до РФ. Підтримувала Євромайдан, часто відвідує Україну, була в зоні АТО, а нещодавно приїздила в Київ на фінал "Євробачення".

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація