Відставка Авакова: коли уряд розглядатиме постанову нардепів

Відставка Авакова: коли уряд розглядатиме постанову нардепів

Фото: УНІАН

Звіт Авакова у Верховній Раді відбудеться у п’ятницю - питання про відставку міністра не на порядку денному. 

Відставка Арсена Авакова – із такої вимоги розпочала роботу Верховна Рада. У фракції "Голос" назбирали пів сотні голосів за усунення від влади міністра внутрішніх справ. Причина - низка резонансних подій - від стрілянини у Броварах до зґвалтування жінки поліцейськими у Кагарлику.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чи матиме це наслідки особисто для Авакова - стане зрозуміло у п’ятницю, міністр запрошений до Верховної Ради на годину запитань. Тим часом парламент цього тижня має намір призначити кількох інших міністрів.

Ще один крок на вихід із карантину - до парламентської ложі повернули пресу. Із обмеженнями. У залі депутати вже привчилися жити по-новому. Вітаються навкулачки. Працюють у масках та рукавичках. У буфеті, хоч він і не на відкритому повітрі, годують стравами в одноразовому посуді. Сесійна зала стоячи віддає шану композитору Мирославу Скорику, який відійшов напередодні, під звуки його "Мелодії". 

Новий політичний тиждень розпочинається із вимоги звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Перестрілка у Броварах, зґвалтування жінки поліцейськими просто у відділку Кагарлика - у  фракціЇ "Голос" збирають підписи під постановою про відставку.

"Я звертаюся до депутатів із фракції "Слуга народу". За останні два дні я почула від вас багато виправдань, чому ми не можемо зняти міністра Авакова. ви кажете - міністр не винен, так буває. Я кажу - ні, так не буває, так не повинно бути, поліція має захищати, а не катувати", – каже нардепка від "Голосу" Інна Совсун.

Коли "Голос" робить свою заяву, до них біля трибуни долучаються двоє "слуг народу". У їхній фракції, стверджує депутат Євген Шевченко, теж чимало невдоволених міністром Аваковим, якого президент Зеленський делегував в уряд під особисті гарантії. Офіційна позиція фракції - відставку міністра внутрішніх справ наразі не обговорюють.

Вимога відставки Авакова та призначення нових міністрів: як почалося літо у Верховній Раді

Вимога відставки Авакова та призначення нових міністрів: як почалося літо у Верховній Раді

"У фракції "Слуга народу" практично всі незадоволені міністром внутрішніх справ. практично всі депутати знають, що це ні до чого не приведе, всі відчувають, що це відповідальність особисто кожного перед нашими виборцями. Я вважаю, що треба перестати боятися і відправити Авакова у відставку", – каже нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко.

"У нас не було обговорення у чаті і я думаю, що це його особиста позиція. Навпаки, міністерство проявило свою, так би мовити, рішучість, ми побачили реакцію, і реакція, як на мене, була адекватною", – відповіла на це Ірина Верещук.

Звіт Авакова у Верховній Раді відбудеться у п’ятницю - питання про відставку міністра не на порядку денному. 

А  у четвер парламент планує низку інших кадрових призначень. Вакантне крісло міністра культури найпевніше посяде депутат Олександр Ткаченко. Віце-прем’єр з питань Євроінтеграції Вадим Пристайко  відбуде послом до Великобританії, його замінить Ольга Стефанишина. Відновлене нещодавно міністерство екології запропонували Роману Абрамовському.

І навіть після цього в уряді залишаться незаповнені клітинки - міністр енергетики і досі в.о, пошуки міністра освіти тривають.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація