Вигода тільки для РФ: Трамп у розмові з Путіним розкритикував договір про ядерне роззброєння

Вигода тільки для РФ: Трамп у розмові з Путіним розкритикував договір про ядерне роззброєння

Фото: Reuters

Трамп заявив Путіну, що договір був однією з невдалих угод, укладених адміністрацією Барака Обами.

Стали відомі подробиці першої телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Путіна. У ході бесіди президент США розкритикував договір про ядерне роззброєння, назвавши його вигідним тільки Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на два джерела в адміністрації президента і колишнього американського чиновника, знайомого з вмістом телефонної розмови.

Джерела розповіли, що, коли під час розмови Путін підняв питання про можливе продовження договору від 2010 року, відомого як СНО-3, Трамп зробив паузу і звернувся до своїх помічників з питанням, мовляв, що це взагалі за договір. У підсумку Трамп заявив Путіну, що договір був однією з невдалих угод, укладених адміністрацією Барака Обами.

Білий дім відмовився від коментарів. Також не вдалося отримати коментар з боку Кремля.

Нагадаємо, що під час передвиборних дебатів у 2016 році Трамп заявляв, що Росія "перехитрила" Сполучені Штати з договором. Трамп називав неправильним те, що договір дозволяв Росії продовжувати виробляти ядерні боєголовки, в той час як Сполученим Штатам — ні.

Нагадаємо, 28 січня під час 40-хвилинної розмови президенти Росії Володимир Путін і США Дональд Трамп не обговорювали скасування санкції проти РФ через її збройну агресію проти України. За словами прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, сторони обговорювали важливість відновлення торгових відносин і домовилися про зустріч, дата якої стане відома пізніше.

Крім того, в прес-службі Кремля заявляли, що президенти США Дональд Трамп і Росії Володимир Путін під час телефонної розмови серед іншого говорили і про Україну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація