Викривальниця НАЗК Соломатіна оприлюднила переписку з "куратором з АП"

Викривальниця НАЗК Соломатіна оприлюднила переписку з "куратором з АП"

Фото: УНІАН

За словами чиновниці, вона боїться за своє життя.

Колишня очільниця Департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна, яка звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях під час перевірок декларацій, оприлюднила переписку із "куратором Адміністрації президента".

Скріншоти переписки вона виклала на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора щодо НАЗК в Адміністрації Президента або сподівання, що СБУ забезпечить неупереджений розгляд справи за заявою викривачів з НАЗК, почитайте фрагменти моєї переписки у WhatsApp з Олексієм Горащенковим", - написала вона.

За словами Соломатіної, вона вирішила опублікувати переписку з Горащенковим щодо її звільнення після того, як у Полтаві гумовими кийками жорстоко побили суддю, яка розглядала справу мера міста.

"Я боюся за своє життя і здоров'я. Особливо після нападу на Ларису Гольник. Утім, краще я опублікую це зараз, ніж буду чекати, поки до мене прийдуть "ввічливі люди" з департаменту К. Ніхто не зацікавлений це розслідувати, нехай хоч громадськість знає, що відбувається", - зазначила вона.

Якщо у когось ще є сумніви щодо існування куратора за НАЗК в Адміністрації Президента або сподівання, що СБУ забезпечить...

Опубликовано Ганной Соломатіной 24 ноября 2017 г.

Згідно з перепискою, "куратор НАЗК" доповів президенту стосовно звільнення Соломатіної.

"Враховуючи, що за деякими контрольними справами завершуються терміни, а від вас результатів, я так розумію, не буде (СБУ нам так доповідає), думаю, немає сенсу затягувати... Я мав із К. одну тільки розмову. Просив не чіпати вас до 16 числа й не заважати працювати. Більше нічого", - пише Горащенков.

Своєю чергою Соломатіна наголосила, що не узгоджувала жодних дат, і попросила залишити заяву в силі.

"Я звільняюсь 31.10.2017", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше голова департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила своє керівництво в особі Наталії Корчак у фальсифікації висновків перевірки декларацій. За її словами, Корчак давала прямі вказівки щодо перевірки окремих депутатів і фальсифікувала висновки. Своєю чергою детективи НАБУ відкрили справу за фактом можливого отримання співробітниками НАЗК хабара в особливо великих розмірах. У Національному агентстві з питань запобігання корупції назвали звинувачення очільниці Наталії Корчак у фальсифікації перевірки декларацій "недостовірною інформацією". 

Соломатіна назвала імена нардепів, які не проходили перевірку НАЗК

Соломатіна назвала імена нардепів, які не проходили перевірку НАЗК

Згодом Соломатіна попросила надати їй охорону. Наразі її охороняють п’ятеро людей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація