"Вироком" українському журналісту Сущенку Кремль демонструє панічний страх - Порошенко

"Вироком" українському журналісту Сущенку Кремль демонструє панічний страх - Порошенко

Фото: УНІАН

За словами глави держави, Росія не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців.

Засудженням українського журналіста Романа Сущенка Кремль виносить вирок собі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"Безпрецедентний цинізм російського "суду", який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа Сущенка, доводить – кремлівський режим не зупиниться ні перед чим у своїй спробі зламати дух українців", - наголосив він.

Роману Сущенку присудили 12 років за ґратами

Роману Сущенку присудили 12 років за ґратами

Водночас Порошенко запевнив, що РФ неодмінно понесе покарання за свої вчинки.

"Подібними "вироками" Кремль демонструє панічний страх, підписується у власній агресії проти України та виносить вирок сам собі", - додав український президент.

ПП: Безпрецедентний цинізм російського «суду», який за надуманими звинуваченнями засудив українського журналіста Романа...

Опубликовано Петро Порошенко 4 июня 2018 г.

Нагадаємо, 4 червня, у Москві суд оголосив вирок затриманому українському журналісту Роману Сущенку. Він отримав 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму за начебто "шпигунство".

Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року та ув’язнили за надуманою підозрою в шпигунстві. ФСБ РФ заявила, що арештант є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, тоді як в українських силових структурах це спростували. Московський суд дав санкцію на арешт Сущенка до 16 вересня 2018 року.

Своєї вини Сущенко не визнає, за офіційною інформацією, він перебував у Росії у сімейних справах. Світова спільнота також вважає цю справу сфабрикованою та вимагає звільнити затриманого українського журналіста.

Повʼязані теми:

Наступна публікація