Вища рада правосуддя заявила про тиск Авакова на судову владу

Вища рада правосуддя заявила про тиск Авакова на судову владу

Фото: Право на владу

Суд нині розглядає справу поранення поліцейського.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тисне на судову гілку влади. Зокрема, щодо справи поранення під час сутичок поліцейського біля Солом'янського районного суду Києва.

Про це Бенедисюк сказав на позачерговому засіданні ВРП, передає "Українська правда".

Сутички сталися, коли в суді обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, якого підозрюють у багатомільйонній корупції. Його відпустили на волю на поруки нардепа від БПП. Згодом Шевченківський суд столиці відпустив на поруки нардепів і чоловіка, якого звинувачують у здійсненні пострілів.

"Вимоги у зв'язку з цим рішенням суду до ВРП та Апеляційного суду винести певне судове рішення є втручанням і тиском на судову владу", - сказав Бенедисюк.

Він уточнив, що таких випадків втручання в роботу судів багато, і Рада правосуддя неодноразово скаржилася на них, але безрезультатно.

Нагадаємо, через рішення суду щодо звільнення з-під варти підозрюваного у здійсненні пострілу в поліцейського міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити охорону судів силами Національної поліції та Національної гвардії. Він також звернувся з вимогою до Вищої ради правосуддя негайно відреагувати на такі дії судді, а до прокуратури та Апеляційного суду – негайно винести справедливе рішення за фактом вогнепального поранення поліцейського.

Підозрюваний у пораненні поліцейського - доброволець батальйону "Донбас" Олександр Федорченко з позивним "Брест". Свого часу він пройшов Ілловайський котел, підбив два ворожі танки та дві броньовані машини. За це й отримав нагородну зброю, з якої й був здійснений постріл, що поранив поліцейського під Солом'янським судом.

Правоохоронці вилучили зброю, а Аваков скасував наказ про вручення цієї нагородної зброї.

"Так нагородна (зброя), людина тоді заслужила бойовими діями, на жаль, це нічого не змінює. Наказ скасовано, зброю вилучено", - зазначив міністр у Facebook.

Повʼязані теми:

Наступна публікація