Висилка британських дипломатів з РФ безглузда та нашкодить лише росіянам - Борис Джонсон

Висилка британських дипломатів з РФ безглузда та нашкодить лише росіянам - Борис Джонсон

Боріс Джонсон / Фото: Reuters

Глава МЗС Великої Британії наголосив, що у Путіна немає друзів

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон назвав рішення Росії щодо висилки 23 британських дипломатів та закриття Британської ради безглуздим та заявив, що така відповідь британцям завдасть шкоди лише жителям самої Росії, пише DW з посиланням на коментар політика британській газеті The Sun.

"Такі безглузді заходи вдарять лише по простих росіянах. Оскільки у них заберуть елементарну можливість вивчити англійську або отримати візу", – підкреслив Джонсон.

Та додав, що Росія стає все більш самотньою та ізольованою від світу. А у самого Путіна, на відміну від Великої Британії, немає "друзів" серед інших країн.

Нагадаємо, 14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова до країни. Також Британія скликала термінове засідання ради безпеки ООН для обговорення питання про отруєння Скрипаля.

У відповідь на це російська влада заявила про рішення вислати 23 дипломатичних співробітника посольства Великої Британії в Москві.

Раніше, 5 березня, BBC повідомила, що у Великій Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. Видання The Telegraph дізналося, що Скрипаль раніше звертався до поліції із заявою про те, що побоюється за своє життя. Дружина колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка сказала виданню, що ситуація зі Скрипалем "дуже схожа на те, що сталося з її чоловіком". Як відомо, він помер 2006 року в результаті отруєння полонієм. 

Велика Британія назвала отруєння Скрипалів прямою хімічною атакою на всю країну

Велика Британія назвала отруєння Скрипалів прямою хімічною атакою на всю країну

Повʼязані теми:

Наступна публікація