Вивільнений з авто СБУ Саакашвілі закликав українців вимагати імпічменту Порошенка

Вивільнений з авто СБУ Саакашвілі закликав українців вимагати імпічменту Порошенка

Фото: Reuters

За словами політика, армія і поліція на його боці.

Українці повинні почати мирний протест проти президента України Петра Порошенка і вимагати його імпічменту.

Про це заявив лідер партії "Рух нових сил", колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, після того як активісти виламали двері в авто і випустили політика.

"Слава Україні! Мої любі кияни, мої друзі. Сьогодні банда Порошенка за липовими звинуваченнями намагається заарештувати мене. У змові з Путіним і в змові з грузинським олігархом. Для того, щоб прибрати з України головного ворога Путіна на пострадянському просторі та головного борця з корупцією в Україні", - сказав він.

Також Саакашвілі закликав українців виходити на акцію протесту на Майдан.

"Я хочу сказати, що ви – великий народ Європи. Ви не дасте цим неосвіченим, нахабним баригам вами керувати. Ви не дозволите їм вбити Україну. Я покладу своє життя за волю України і за звільнення від бариг, олігархів. Я хочу закликати всіх киян вийти на вулиці, сьогодні ж зібратися на Майдані і почати процес позбавлення України від Порошенка і його банди", - додав політик.

За словами Саакашвілі, правоохоронці підтримують його і вийдуть на пікет разом з українцями.

"Нас мільйони, я сидів [в автомобілі] з СБівцями – вони їх не люблять. Поліцейські їх не люблять. Армія на нашому боці. Всю дорогу СБівці лаяли бариг Порошенка. Тому не треба боятися, нас мільйони, ми сильні, ми дуже сильні! Необхідно прямо зараз піти на Майдан, об'єднатися і почати мирний протест позбавлення від Порошенка, його банди, від всіх олігархів: Медведчука, Ахметова, від Кононенка – від усіх інших. Я хочу сказати: нічого не бійтеся! Вони мусять нас боятися, вони повинні тікати. Вони повинні звільнити дорогу для кожного з вас. Спасибі, мої любі", - зазначив він.

Під кінець виступу Саакашвілі закликав українців рухатися в бік Верховної Ради і вимагати там імпічменту Порошенка.

"Я залишуся до кінця в Україні, помру за Україну, буду жити для України. Тому що я зобов'язаний вам не тільки поверненням в Україну, але і зараз - своєю свободою і моїм життям. Моє життя належить вам. Я пропоную всім піти до парламенту України і зажадати [відповіді] за приниження народу і вимагати імпічменту президента", - резюмував політик.

Нагадаємо, 5 грудня вранці соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-глава Одеської області забрався на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків.

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, однак його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі.

В СБУ заявили, що здійснили затримання в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій) . Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років.

Після цього прихильники витягли Саакашвілі з машини СБУ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація