Війна Росії з Україною загрожує екологічною катастрофою - Партія зелених

Війна Росії з Україною загрожує екологічною катастрофою - Партія зелених

Війна Росії з Україною призведе до екологічної катастрофи світового масштабу

Наслідки відчує на собі весь світ і, в першу чергу, росіяни.

Війна Росії з Україною призведе до екологічної катастрофи світового масштабу.

Про це лідер Партії зелених України Денис Москаль заявив на прес-конференції в Уніан у п'ятницю, 16 травня.

Він зазначив, що в Україні зосереджена велика кількість техногенних об'єктів, пошкодження яких під час бойових дій призведе до екологічної катастрофи.

"Я хотів би звернути увагу на один ракурс, про який чомусь не кажуть. Неприпустимо вести будь-які, а тим більше повномасштабні військові дії, адже наша країна перенасичена техногенно-небезпечними об'єктами: атомними станціями, водосховищами, міжнародними газопроводами. Якщо не станеться деескалації конфлікту, його наслідки можуть стати набагато гірше, ніж після Чорнобильської катастрофи", - сказав Москаль.

Також лідер Партії зелених, звертаючись до керівництва Російської Федерації, зазначив, що екологічні катастрофи не знають кордонів, і наслідки такої катастрофи відчують, в першу чергу, самі жителі Росії.

Москаль закликав російську владу відвести війська від українського кордону, скасувати військові навчання, заплановані напередодні президентських виборів в Україні, і припинити фінансувати сепаратистів і терористів в Україні, а також диверсії.

Лідер Партії зелених також вважає, що міжнародне співтовариство повинно посилювати дипломатичний і економічний тиск на Росію через її агресію проти України.

"Тому що збитки, які можуть бути завдані країнам, будуть мізерними порівняно з екологічними наслідками, які можуть настати в разі повномасштабних військових дій на території України", - зазначив Москаль.

Як повідомлялося раніше, Росія стягує війська до Луганської області і готує "миротворчу операцію". За даними групи "Інформаційне опір", російські командири отримали відповідну вказівку.

Партія Зелених закликала Росію відвести війська і не спонсорувати сепаратистів

Партія Зелених закликала Росію відвести війська і не спонсорувати сепаратистів

Повʼязані теми:

Наступна публікація