Військова прокуратура оголосила в розшук заступника і статс-секретаря Шойгу через посягання на межі України

Військова прокуратура оголосила в розшук заступника і статс-секретаря Шойгу через посягання на межі України

Фото: Reuters

Судом надано дозволи на їх затримання.

Головна військова прокуратура відправила до суду обвинувальні акти щодо трьох високопосадовців Збройних Сил РФ.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Йдеться про заступника міністра оборони РФ генерала армії Дмитра Булгакова, статс-секретаря – заступника міністра оборони РФ генерала армії Миколи Панкова та заступника головнокомандувача Військово-морського флоту РФ віце-адмірала Олександра Федотенкова.

Їх звинувачують у посяганні на територіальну цілісність України, яка призвела до загибелі людей.  

"Високопосадовці у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими керівниками Збройних Сил Російської Федерації та представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення встановленого Конституцією України порядку, схиляли шляхом погроз та підкупу військовослужбовців Командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради, вчинили пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим", - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

4 жовтня обвинувальні акти стосовно цих осіб були скеровані до суду.

Нині їх оголошено в розшук. Судом надано дозволи на їх затримання та доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація