Водій Луценка нашкодив Україні на 600 тис. грн - прокурор

Водій Луценка нашкодив Україні на 600 тис. грн - прокурор

Прокуратура оцінила збитки від водія Луценка в 600 тис. грн / Фото: УНІАН

Луценко заявляє, що не згоден з позицією прокурора.

Призначення Леоніда Приступлюка особистим водієм Юрія Луценка завдав державі збитків на 609,720 тис. грн. Про це на засіданні ВССУ з розгляду касаційної скарги на вирок екс-міністрові і його водієві Леоніду Приступлюку, заявив представник сторони звинувачення Микола Курапов.

"Це була змова і про це говорять факти. Навіщо? Для отримання благ у вигляді підвищених зарплат і надбавок", - зазначив прокурор.

Читайте: На суді Луценко розповів, що з його сина хотіли "вибити" прохання про помилування

За його словами, зарплата, яку отримував Приступлюк, була на рівні заступника начальника управління. Також прокурор зазначив, що під час служби в МВС, Приступлюк отримав 16 премій, що підтверджено документально.

У ході виступу прокурора, зокрема, по епізоді, пов'язаному із зарахуванням на роботу водія Леоніда Преступлюка, Юрій Луценко кілька разів кинув репліки, які висловлювали незгоду з позицією прокурора.

"Назвіть прізвище хоч одного свідка, який би сказав, що це були мої особисті вказівки!", - заявив екс-глава МВС.

У своїх поясненнях Курапов зазначив, що суди першої та апеляційної інстанцій обґрунтовано дійшли висновку, що міністр особисто несе відповідальність за підписані розпорядження, заохочення та інші документи.

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, Вищий спеціалізований суд продовжив засідання з розгляду касаційної скарги екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на вирок екс-міністрові і його водієві Леоніду Приступлюку за рішенням Печерського суду від 27 лютого 2012 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація